?>

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi Hizmete Açıldı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesinde kurulan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi törenle hizmete girdi. Türkiye genelinde sınırlı sayıda ilde bulunan özellikli birim, Gaziantep’in yanı sıra bölge illerine de hizmet verecek.

Sağlık - 6 ay önce

Gaziantep’te sağlık alanındaki yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesinde hayata geçirilen Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılaması beklenen servis, çocuk ve ergenlere yönelik nitelikli ruh sağlığı hizmetleri sunacak.
Açılış törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, hastane yönetimi ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

“Sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye hizmet verecek”

Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kentte sağlık yatırımlarının aralıksız devam ettiğini belirterek, son iki yılda önemli bir kapasite artışı sağlandığını ifade etti. Vali Çeber, “Gaziantep’te sağlık hizmetlerine özel önem veriyoruz. Son iki yılda yatak kapasitemizi 2 bin 500’ün üzerinde artırdık. Yeni hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve sağlıklı hayat merkezleri hizmete alındı. Çok yakın zamanda yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz ile 25 Aralık Devlet Hastanemizi de açacağız” dedi.
Özellikli sağlık birimlerinin önemine dikkat çeken Çeber, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi’nin yalnızca Gaziantep’e değil çevre illere ve yurt dışından gelen hastalara da hizmet vereceğini vurguladı. Çeber, gençlerin sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlanmasında bu tür uzmanlaşmış kliniklerin büyük rol oynadığını söyledi.

“Bölgede nadir bulunan hizmetler sunuluyor”

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesinde 100 yataklı kapalı psikiyatri hastanesinin de faaliyete geçtiğini hatırlatan Vali Çeber, her ilde bulunmayan bu hizmetlerin bölgenin sağlık yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini belirtti. Çeber, yeni açılan servisin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

“Nitelikli sağlık hizmetleri artarak sürüyor”

İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin ise Gaziantep’te nitelikli sağlık hizmetlerinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti. Şahin, “Bugün bölgemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak, her ilde bulunmayan özellikli bir birimin açılışını yapıyoruz. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisimiz; bipolar bozukluk, otizm spektrum bozuklukları başta olmak üzere birçok alanda hizmet verecek donanımlı bir ekibe sahip” diye konuştu.

“Türkiye genelinde sınırlı sayıda ilde var”

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu da çocuk psikiyatrisi servislerinin Türkiye genelinde sınırlı sayıda olduğunu belirterek, yeni servisin her türlü çocuk ve ergen hastayı yatırarak tedavi edebilecek altyapıya sahip olduğunu söyledi. Türkçüoğlu, servisin bölge halkı için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Batman–Diyarbakır Yolu’nda Diktepe Geçişi Projesi’nde Yeni Dönem

2026-01-20 15:36 - Bölge

Diyarbakırlı İş İnsanı Osman Avşar, Gençlerbirliği Yönetimine Girdi

2026-01-18 10:32 - Spor

Sıfır Teknolojiyle Diyarbakır Ekmeği Üretimi

2026-01-22 12:50 - Diyarbakır

Eksi 10 Derecede Rekor Üretim

2026-01-18 10:55 - Bölge

Diyarbakır Peynirciler Çarşısı’nda Örgü Peynirinin Asırlık Yolculuğu

2026-01-20 12:40 - Diyarbakır

Şanlıurfa’ya Dev Sağlık Yatırımı: 5 Yeni Hastane ve 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi Geliyor

2026-01-24 12:10 - Sağlık

Diyarbakır’da Kar ve Buz Sağlık Hizmetlerini Durduramadı

2026-01-20 11:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Zincirleme Kaza

2026-01-20 11:30 - Diyarbakır

Tatvan kırsalında domuz sürüsü görüntülendi

2026-01-22 09:55 - Bölge

Elazığ’da kapalı köy yollarında çalışmalar sürüyor

2026-01-18 10:27 - Bölge

İlgili Haberler

Uzmanı uyardı: Aşırı sıcaklar beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor

11:44 - Sağlık

Dondurmayı yemenin tekniği bakın nasılmış

08:44 - Sağlık

Uzmanından uyarı: İdrar kaçırma yaşlanmanın doğal bir sonucu değil

10:50 - Sağlık

ADSM’de haziran ayında 8 bin 608 hasta muayene edildi

09:51 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Kritik Uyarı

14:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır