?>

Gazze'de yaşanan soykırıma tepki

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Yerleşkesinde kılınan Cuma namazının ardından Gazze'de yaşanan soykırıma Şanlıurfa halkından tepki yağdı.

Bölge - 3 yıl önce

Şanlıurfa'da Dergâh Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından yüzlerce Şanlıurfalı, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki göstermek için bir araya geldi.
Balıklıgöl Yerleşkesinde toplanan halk, Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı slogan attı.
Basın açıklamasına katılan Gazeteci Yazar Adem Özköse bir açıklama yaptı.
Özköse, "Hepimiz şahid oluyoruz, biz yaşarken bir şehir 48 gündür bombalanıyor. Gazze'de küçücük çocuklar katlediliyor. Camiler, hastaneler, sokaklar, çarşılar yerle bir ediliyor. Tarihin görmüş olduğu, son yüzyılın görmüş olduğu en büyük katliamlardan biri gerçekleşiyor." dedi.
"Günahsız çocukların bedenleri paramparça oluyor"
Basın açıklamasını okuyan Mehmet Ali Parlak, Filistin’de tarihin en büyük dramı yaşandığına dikkat çekerek, "Bulutlar küsmüş, çünkü yağmur yerine bombalar yağıyor. Bütün dünya, televizyonların canlı yayınlarında binaların karton gibi yıkılışını seyrediyor. Anaların feryadı, babaların haykırışlarına kulaklar tıkanmış, duymamazlıktan geliniyor. Tonlarca ağırlıktaki bombalar peşpeşe patlarken, masum ve günahsız çocukların bedenleri paramparça oluyor. Gazze’de ne evler ne camiler, ne okullar ve ne de hastaneler gözetilmeksizin, 49 günden beri bombalanmaktadır. Bugüne kadar 15.000 kişi şehid edildi. Bunların yarısına yakını çocuktur.  En az 10 bin insanın cesedi enkazların altındadır. Yıkılan binaların enkazından cesetler çıkarılamıyor." diye konuştu.
"Kalbinde birazcık merhamet olan herkese sesleniyoruz"
Parlak, "Siyonist terör örgütü, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Mahkemelerce yasaklanan her çeşit bombayı kullanıyor. Amerika ve İngiltere başta olmak üzere, bütün Batı, İsrail’in yanında saf tutarak katliamlara destek vermektedir. Müslüman ülkeler de her zaman yaptıkları gibi, işi kınamayla geçiştirmektedir. Ne yazık ki, Sosyalist Filistin Kurtuluş Örgütü ve kukla başkanı Mahmut Abbas da israilin katliamlarına sessiz kalmaktadır. Kalbinde birazcık merhamet olan herkese sesleniyoruz. Ve diyoruz ki siyonist katil terör örgütü, kınamalardan, diplomasiden, konuşmadan, insanlıktan anlamaz. O, sadece güç ve paradan anlar. HAMAS’ın yiğitleri, tarihin en şerefli mücadelesini vererek, bütün yokluklara rağmen, dünyanın en modern silahlarına sahip, ama dünyanın en şerefsiz ve en korkak milleti olan siyonist katil Yahudilere karşı cihad etmektedirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Filistin direnişine destek

2023-11-17 14:58 - Diyarbakır

2035'e kadar 2 araçtan biri elektrikli olacak

2023-11-22 14:08 - Bilim ve Teknoloji

Çoban'ın üzerine yıldırım düştü

2023-11-19 14:29 - Asayiş

Dolar-Euro bugün ne kadar?

2023-11-21 08:58 - Ekonomi

Diyarbakır'daki Kıraathanelerde Dengbejlerin yerini oyunlar aldı

2023-11-19 14:03 - Diyarbakır

Otomobil tıra çarptı: 1 kişi öldü, 3 yaralandı

2023-11-19 11:03 - Asayiş

Diyarbakırlı öğrenciler Nev Bahçe'de bir araya geldi

2023-11-19 14:46 - Diyarbakır

Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Günak'tan İsrail'e tepki

2023-11-23 12:14 - Bölge

Kar nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı

2023-11-23 12:41 - Bölge

Saç dökülmesi ve tedavisi hakkında önemli bilgiler

2023-11-17 14:26 - Sağlık

İlgili Haberler

Ceylanpınar’da etçi ırk büyükbaş hayvan varlığı güçleniyor

12:01 - Bölge

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır