?>

Gazzeli çocukların aktivistleri sahilde umutla bekleyişi sürüyor

İsrail’in engellemelerine rağmen Gazzeli çocukların insani yardım getirecek aktivistleri sahilde umutla bekleyişi sürüyor. Sahilde bekleyen 16 yaşındaki Jihan Aliwa "Ben ve tüm çocuklar aktivistleri beklemeye devam edeceğiz. Çünkü bize yardım etmek istekdilerini biliyoruz dedi;

Dünya - 10 ay önce

Gazze Şeridi’ndeki çocuklar ve kadınlar, İsrail’in müdahalesine rağmen Küresel Sumud Filosu’nun kıyıya ulaşması bekliyor. Gazzeliler, filonun Gazze Şeridi kıyılarına ulaşmasının yıllardır devam eden İsrail ablukasını sona erdirecek olayların başlangıcı olacağı düşünüyor."Aktivistleri beklemeye devam edeceğiz"
Sahilde bekleyen 16 yaşındaki Jihan Aliwa, heyecanla Küresel Sumud Filosu'nu beklediğini belirterek, filodaki aktivistlere hitaben, "Gözaltına alınmanıza rağmen sizi karşılamak için hala bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Aktivistlerin gözaltına alınmasına çok üzüldüğünü aktaran Aliwa, "Ben ve tüm çocuklar bu aktivistleri beklemeye devam edeceğiz çünkü bize ihtiyacımız olan birçok şeyi getirdiklerini ve bize yardım etmek istediklerini biliyoruz" dedi.

"Bize giysi ve yiyecek getirecekler"

Sahilde bekleyen 11 yaşındaki Enas Hassan, "Bizi destekleyenlerin gözaltından serbest bırakılmasını ve onlarla tanışabilmemiz için bize gelmelerini umuyorum. Bize giysi ve yiyecek getirecekler" dedi.

"Babalarımız öldürüldü, evlerimiz yıkıldı, yerimizden olduk ve açız"

Babası İsrail ordusu tarafından öldürülen 13 yaşındaki İbrahim Al-Jadba, "Ablukayı kırmaya ve bize yardım etmeye çalışan Sumud Filosu'na teşekkür ederim. Bir savaşın içinde yaşıyoruz. Babalarımız öldürüldü, evlerimiz yıkıldı, yerimizden olduk ve açız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Aktivistlerin güvenle serbest bırakılmasını umuyorum" dedi."Yiyecek, oyuncak, giysi ve battaniye getirmelerini umuyorum"
Sahilde bekleyen 10 yaşındaki Nada Halas ise, aktivistlerin serbest bırakılması çağrısında bulunarak, "Aktivistlerin bize güvenle ulaşmalarını ve yiyecek, oyuncak, giysi ve battaniye getirmelerini umuyorum" dedi."İsrail ordusu neden bize yiyecek, bebek maması, yardım malzemesi ve çadır getiren aktivistleri alıkoyuyor?"
İsrail saldırıları sonucu zorla yerinden edilen Nayfa Mansour, "Sumud Filosu'nun Gazze Şeridi'ne ulaşmasını ve Gazze halkının çektiği acıları görmelerini umuyorum. İsrail ordusu neden bize yiyecek, bebek maması, yardım malzemesi ve çadır getiren aktivistleri alıkoyuyor? İsrail ordusu üç oğlumu öldürdü. Ben de kocam da hastayız. Özgürlük ve Sumud Filosu'nun gelip bize belki yardım ve ilaç getirmesini bekliyordum ama alıkoyuldular" dedi."Filoyu dört gözle bekliyorduk"
Yerinden edilen bir başka Gazzeli Hani Tafesh, "Özgürlük ve Sumud Filosu'nu başlatan ve bizi destekleyip yıllardır devam eden ablukayı kırmak için Gazze'ye gelen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Filoyu dört gözle bekliyorduk ancak İsrail düşmanı onları gözaltına aldı, saldırdı ve Aşdod Limanı’na götürdü. Bu aktivistlere teşekkür ediyor ve kendilerine bu filonun Gazze Şeridi'ndeki İsrail ablukasını kırmak için yapılacak bir dizi girişimin başlangıcı olmasını umduğumuzu söylüyoruz" dedi."Onlarla gurur duyuyoruz"
Gazze Şeridi’nde filoyu bekleyen Amal Marwan, "Filistin halkını desteklemek için gelen Özgürlük ve Sumud Filosu'na teşekkür ediyorum. İsrail bombardımanı altında Gazze Şehri'nden güneye yerinden edildim ve tutuklanan aktivistlerin serbest bırakılmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Aktivistlere teşekkür eden Marwan, "Çocuklara yiyecek, hastalara ilaç getiren aktivistlere teşekkür ediyoruz. Filistin halkının bu ablukanın kırılmasını ve Gazze Şeridi'ne her şeyin girmesini istediğinin altını çiziyoruz. Tedaviye ihtiyacı olan çocuklar, hastalar, hamile kadınlar ve yaşlılar var. Sumud Filosu katılımcılarının serbest bırakılmasını ve onlarla burada Gazze'de buluşmayı umuyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi.Küresel Sumud Filosu’na İsrail baskını
İsrail ordusu, insani yardım ulaştırmak amacıyla yaklaşık 500 aktivistle Gazze'ye ilerleyen Küresel Sumud Filosu'na (GSF) ait gemilere dün akşam saatlerinde baskın düzenlemeye başlamış, İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan yaklaşık 500 aktivist İsrail savaş gemisine bindirilerek Aşdod Limanı’na götürülmüştü. İsrail ordusu, 44 gemiden oluşan filodaki teknelerden biri hariç diğerlerinin tamamının durdurulduğunu açıklamıştı.

Muhammed Rabah

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın 34 Yıllık Çarşısı Harabeye Döndü

2025-09-30 14:42 - Diyarbakır

Malatya'da İki Metrelik Kırmızı Yılan Görüntülendi

2025-10-01 13:45 - Güncel

Diyarbakır'da ailecek nereye gidilir? Diyarbakır'da aileyle gezilecek yerler nerede?

2025-09-28 21:46 - Diyarbakır

Silvan'da Esnaftan Belediye’ye “Ya Onarın, Ya Yeni Yer Verin” Çağrısı

2025-10-01 14:01 - Diyarbakır

Amedspor'a Bir Hafta Önce Resmi Onay Verilen Sponsor İbaresi, Sözlü Talimatla Yasaklandı!

2025-09-28 12:43 - Spor

Diyarbakır’ın Termal Cenneti: Çermik Kaplıcaları

2025-09-27 12:00 - Diyarbakır

MasterChef Türkiye’de Siyah Pirinçle Zorlu Eleme Gecesi

2025-09-28 10:49 - Kültür Sanat

Transfer Değil Dostluk Bombası! Dünya Yıldızı Van Dijk'ten Şaşırtan Amedspor İtirafı

2025-10-02 19:45 - Spor

İşitme Engelliler Haftası Diyarbakır’da Coşkuyla Kutlandı

2025-09-29 14:00 - Diyarbakır

Antalya'da Define Faciası 2 Can Aldı

2025-10-01 10:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Ciğerciye Silahlı Saldırı: 3 Kişi Yaralandı, Gazeteci de Yaralılar Arasında

23:07 - Diyarbakır

Bağlar’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Anlamlı Buluşma

14:10 - Eğitim

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır