?>

Genç girişimci çiftin kurduğu lavanta bahçesinde hasat başladı

Kilis merkezde alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen lavanta bahçesinde hasat başladı. Kadın girişimci Kübra Mercimek eşinindi desteği ile hayalini geçekleştirdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Kilis merkeze bağlı Akpınar mevki mahallesinde 10 dekarda alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen lavanta hasadı başladı. Bu yıl ikinci hasadı gerçekleştirilecek olan lavanta bahçesinde yüksek rekolte bekleniyor. Hasadı yapılan lavanta, yağı çıkarıldıktan sonra çeşitli alanlara bölünerek oluşturulan marka ile internet üzerinden Türkiye’nin değişik illerine pazarlanıyor.
Çocukluk hayali olan lavanta üzerine araştırmalar yapan iki çocuk annesi 28 yaşındaki Kübra Mercimek, esininde desteğiyle 10 dekar alanda lavanta bahçesi oluşturduğunu dile getirerek, ‘‘Lavantaya bir hayalle başladım çok araştırdım evime de maddi açıdan destek sağlamak için eşimle birlikte bu işe başladık. Bu yıl daha çok verim aldık ve yağ olarak da daha çok verim alacağız aldığımız yağları sabunda kullanacağız şişeleme yapacağız ve kestiğimiz çiçeklerinde kurutarak keseleme yapacağız. Geçen yıldan beri sosyal medyadan satışını gerçekleştiriyorum çok şükür güzel oldu destekler gelmeye başladı" dedi.

‘‘Lavanta bahçesi vatandaşların uğrak yeri oldu’’ Ürünleri alan müşterilerin memnun kalıp tekrar aldıklarını altını çizen Mercimek, ‘‘Bahçeye gelen vatandaşlar fotoğraflar çekiyor, çiçekleri merak ettik geldik diyorlar bizde bundan bundan dolayı fotoğraflık alan oluşturduk ama inşallah gelecek yıl daha fazla platolar getirip fotoğraf çekim alanı yapacağız" şeklinde konuştu.

‘‘Lavantaya bir hayal olarak başladım’’ Lavantanın faydalarını ve zararlarının neler olduğunu öğrenmek uzun araştırmalar yaptığını ifade eden Mercimek, ‘‘Lavantanın bir çok yararı var bunlardan bazıları cilt, saç bakımında çok güzel faydaları var. Bir kadın olarak gerçekten çok zor eşimin desteği olmasa yapamazdım ve hayalimi gerçekleştiremezdim. Çok şükür eşimin desteği ile bu yıl çok güzel görüntü elde ettik’’ ifadelerini kullandı.

Eşine destek olması için var gücüyle çalıştığı belirten Selim Mercimek, ‘‘Eşimin çocukluk hayali vardı oda lavanta bahçesi kurmaktı çok şükür kurduk, yetiştirdik ve hasadına başladık. Biz lavanta işini severek yapıyoruz. Geçen yıl çok az yağ aldığımızdan dolayı eşimle oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük daha sonra sabun yada şişelemeye karar verdik. Sosyal medya üzerinden pazarlamaya başladık. Bu yıl hasad dönemimiz başladı geçen yıla göre daha fazla yağ almayı hedefliyoruz. Kilis’te hasadı güzel yaptıktan sonra biz bu hasadı Gaziantep’te distilasyon makinesi olduğundan dolayı oraya götürüyoruz yağı alıp Kilis’te güzel ürünler yapmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Koca: Kurban keserken yaşanan kazalar sebebiyle 29 bin kişi tedavi gördü

2023-07-01 19:54 - Sağlık

Gözde oluşan sinek larvalarına karşı uzmanlardan uyarı

2023-07-06 16:18 - Sağlık

Mardin’de gençler için yaz sporları açıldı

2023-07-05 11:55 - Spor

Siirt Atatürk Stadı’nda çalışmalar devam ediyor

2023-07-06 11:31 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e tepki

2023-07-03 19:54 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'yi ziyaret edecek

2023-07-03 21:43 - Siyaset

KPSS-2023/1 tercihleri başladı

2023-07-06 12:19 - Eğitim

İstanbul'da 722 düzensiz göçmen yakalandı

2023-07-06 14:24 - Güncel

168 göçmen kaçakçısı organizatörü tutuklandı

2023-07-05 12:45 - Güncel

Yaz aylarında yiyecek ve su tüketimine dikkat (Videolu)

2023-07-05 13:00 - Güncel

İlgili Haberler

Düğün.com ile Diyarbakır’da Düğün Planlamak Daha Kolay

17:13 - Ekonomi

Domaniç’te aronya üretimine yönelik teknik çalışmalar sürüyor

09:55 - Ekonomi

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Anka Gücü SK Kulüp Başkan Uslu’dan Babalar Günü Mesajı

00:08 - Diyarbakır

Tarihe Işık Tutan Kareler

22:33 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ile sıçrayan olayda 2 ölü

22:15 - Diyarbakır

Bekir Ayaz’dan Millî Takım Tepkisi: “Bu Bir Futbol Meselesi Değil, Memleket Meselesidir”

21:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden YKS Adaylarına Soğuk Su Desteği

21:29 - Diyarbakır