?>

Diyarbakır’da Şerbetli Tatlılara Yoğun İlgi, Tezgâhlarda Uzun Kuyruklar

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Diyarbakır’da özellikle taş kadayıf, halka tatlı ve tulumbaya talep arttı. İftara saatler kala tatlıcıların önünde kuyruklar oluşurken, esnaf artan yoğunluğa rağmen fiyatları sabit tuttuklarını belirtiyor.

Diyarbakır - 5 ay önce

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Diyarbakır’da tatlı satışlarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Özellikle şerbetli tatlılar, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alırken, kent genelindeki tatlı tezgâhlarında yoğunluk gözlemleniyor. Vatandaşlar iftara saatler kala tatlı alabilmek için işletmelerin önünde sıraya girerken, esnaf ise sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başlıyor.

Tatlı ustası Kerem Furkan Bulut, Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da sektöre hareketlilik getirdiğini söyledi. Ramazan’ın bereketiyle geldiğini ifade eden Bulut, özellikle taş kadayıf, halka tatlı ve tulumbaya yoğun ilgi olduğunu belirtti. Üretime sabah saatlerinde başladıklarını aktaran Bulut, gün içerisinde artan talebe yetişebilmek için yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi.

Taş Kadayıfa İlgi Artıyor

Son yıllarda taş kadayıfa olan talebin gözle görülür şekilde arttığını kaydeden Bulut, bu tatlının Erzurum yöresine ait olduğunu ve Diyarbakır’da giderek daha fazla tercih edilmeye başlandığını ifade etti.
Taş kadayıfın yapımında ılık süt, su, un, kuru maya, şeker ve tuzdan oluşan özel bir hamur kullanıldığını belirten Bulut, şerbetinin su, şeker ve limon suyundan hazırlandığını söyledi. İç harcında ise ince çekilmiş ceviz ve tarçının tercih edildiğini, isteğe bağlı olarak kaymak da eklendiğini aktardı.
Taş kadayıfın ustalık gerektiren bir tatlı olduğuna dikkat çeken Bulut, “Dışarıdan bakıldığında sert gibi görünür ancak ağızda dağılan bir yapısı vardır. Kıvamını tutturmak gerçekten zordur” dedi.

Şerbetli Tatlılar İftara Yakın Hazırlanıyor

Ramazan ayında en çok tercih edilen ürünlerin başında şerbetli tatlıların geldiğini belirten Bulut, üretim sürecinin de buna göre planlandığını söyledi. Şerbetin kurumaması ve tatlının hamurlaşmaması için yapımına genellikle öğleden sonra başladıklarını ifade eden Bulut, ürünlerin iftara saatler kala satışa sunulduğunu kaydetti.

Ramazan’a Özel Satış Uygulaması

İşletme olarak yıllardır geleneksel bir uygulamayı sürdürdüklerini dile getiren Bulut, Ramazan ayında tane satış yapmadıklarını belirtti. Oruçlu vatandaşlara saygı gereği bu uygulamayı benimsediklerini vurgulayan Bulut, satışları kase ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fiyatlar Sabit Kaldı

Artan talebe rağmen fiyatlarda değişikliğe gitmediklerini aktaran Bulut, şerbetli tatlıların kilogram fiyatının 200 TL olduğunu açıkladı. Bayrama doğru yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini belirten Bulut, önümüzdeki günlerde satışların zirve yapacağını öngördüklerini ifade etti.
Ramazan ayının manevi atmosferiyle birlikte Diyarbakır’da tatlı sektöründe hareketlilik sürerken, şerbetli tatlılara olan ilginin bayrama kadar artarak devam etmesi bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Akustik Özelliğiyle Dikkat Çeken Hamam

2026-02-17 12:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Malik-i Ejder türbesi ziyaretçi akınına uğruyor

2026-02-17 11:01 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör Sorunu Türkiye’nin Gündeminden Ebediyen Çıkacak

2026-02-18 13:17 - Siyaset

BBP Genel Başkanı Destici’ye Umre Dönüşü Ziyaret

2026-02-18 23:30 - Siyaset

Diyarbakır'da kuralar çekildi

2026-02-19 13:02 - Diyarbakır

Yüksek Riskli Denilen Ameliyat Başarıyla Yapıldı

2026-02-14 10:03 - Bölge

Özgür Özel kumpas masası kurdu

2026-02-14 13:54 - Siyaset

Diyarbakır'da dağ keçileri görüntülendi

2026-02-17 10:13 - Diyarbakır

Manisa’da Gurur Tablosu

2026-02-15 14:22 - Diyarbakır

İstanbul İçin Kırmızı Alarm!

2026-02-16 13:55 - Bölge

İlgili Haberler

Dicle Üniversitesi’nin Dev Hastane Projesinde Kritik Aşama

16:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 75 Metrelik Yol’da yükselen duman paniğe neden oldu

13:43 - Diyarbakır

Silvan’da sokak ortasında silahlı saldırı

13:40 - Diyarbakır

Altın Fiyatları Yükseldi, Diyarbakır'da İmitasyon Takıya İlgi Patladı

13:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 400 Hektarlık Alan Zarar Gördü

13:16 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Dicle Üniversitesi’nin Dev Hastane Projesinde Kritik Aşama

16:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 75 Metrelik Yol’da yükselen duman paniğe neden oldu

13:43 - Diyarbakır

Silvan’da sokak ortasında silahlı saldırı

13:40 - Diyarbakır

Altın Fiyatları Yükseldi, Diyarbakır'da İmitasyon Takıya İlgi Patladı

13:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 400 Hektarlık Alan Zarar Gördü

13:16 - Diyarbakır