?>

Hatay Payas'ta Sel Felaketi: 80 Aileye Maddi Destek Sağlandı

Hatay’ın Payas ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası sel ve su taşkınlarında evleri zarar gören 80 aileye AFAD tarafından 3,9 milyon TL’lik maddi destek sağlandı. Bölgedeki temizlik çalışmaları hızla devam ediyor.

Bölge - 9 ay önce

Hatay’ın Payas ilçesi, dün gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Yağışların yol açtığı sel ve su taşkınları, ilçenin birçok mahallesinde evleri ve iş yerlerini su basarak büyük zararlara yol açtı. Olayın ardından, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Hatay Valiliği koordinasyonunda, hızlı bir şekilde müdahale çalışmalarına başlandı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 260 ihbar ulaştı. Gelen tüm ihbarlara hızla müdahale edilirken, sevindirici bir şekilde can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Olayların ardından başlatılan temizlik çalışmaları ise gece boyunca devam etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, DSİ, Payas ve çevre ilçe belediyeleri, Kızılay ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan ekipler, bölgedeki tüm sorunları çözmek için seferber oldu.
Müdahale ekiplerinde, 561 personel ve 152 araç görev alırken, AFAD gönüllüleri, Kaymakamlık, belediye ekipleri ve STK’lardan oluşan 95 kişilik bir ekip ise, su ve balçık ile dolan evlerde temizlik çalışmaları yaptı.
Sel felaketi nedeniyle zarar gören ailelere de maddi yardımda bulunuldu. AFAD, yapılan zarar tespit çalışmaları sonucunda, 80 ailenin evlerinde oluşan eşya zararları için toplam 3 milyon 894 bin 580 TL ödeme yaptı. Ayrıca, yapılan tespitlerde 31 yapının hasarsız, 2 yapının ise az hasarlı olduğu belirlendi.
Bölgedeki diğer önemli gelişme ise, Kızılay’ın bölge halkına yönelik yardım faaliyetleri oldu. Kızılay, sel felaketinden etkilenen bölgelere toplam 2 bin 458 paket yiyecek ve 2 bin 714 içecek dağıttı. Ayrıca, bölgedeki enerji ve iletişim altyapısının da zarar görmediği ifade edildi.
Yetkililer, müdahale çalışmalarının ve temizlik faaliyetlerinin en kısa sürede tamamlanarak, bölge halkının normale dönmesi için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Bir Okul Fabrika Gibi Çalışıyor

2025-10-19 11:59 - Diyarbakır

Elbistan’da Kontrollü Yıkımda Skandal

2025-10-21 14:31 - Bölge

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları’ndan Topluma Şifa Eli

2025-10-18 13:33 - Diyarbakır

Gaziantep’te 510 Bin Captagon Hap Ele Geçirildi

2025-10-18 10:43 - Asayiş

Zonguldak'ta Rahle Görünümlü Uyuşturucu Şoku

2025-10-18 12:56 - Asayiş

İsmet Demir'in Hayalini Gerçekleştiren İyilik Hikayesi

2025-10-22 10:16 - Diyarbakır

Ay Yola’nın ehramhayranlığı

2025-10-20 10:08 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da 27 Sahabe Kabri ve Kanalizasyon Sorunu Gündemde

2025-10-17 16:01 - Diyarbakır

Burdur Gölü Alarm Veriyor

2025-10-15 15:13 - Bölge

Diyarbakır’da Bağ Bozumu Başladı

2025-10-19 14:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Anadolu’da leyleklerin göç hazırlığı

09:28 - Bölge

Gercüş’te tarım ekiplerinden bağ küllemesine karşı yerinde inceleme

09:32 - Bölge

MTSO Başkan adayı Duyan, GİSİAD Mardin Şube başkanıyla görüştü

09:33 - Bölge

Arap turistlerin dere ve göl kenarındaki fotoğraf çekme merakı tatsız bitiyor

09:35 - Bölge

Uçurumda Telef Olan İneğinin Ardından Gözyaşı Dökmüştü

12:02 - Bölge

Günün Manşetleri

Bağlar’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Anlamlı Buluşma

14:10 - Eğitim

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır