?>

İlçe Merkezi ve Kırsal Mahallelerde Ulaşım Normalleşiyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, ilçe merkezindeki ve kırsal mahallelerdeki yolları temizleyerek hayatı normale döndürmeye başladı. Ekipler, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yaya ve araç trafiğini güvenli hale getiriyor.

Diyarbakır - 6 ay önce

Çermik'te Kar Temizleme Çalışmaları Başladı
Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, iki gün süren yoğun kar yağışının ardından temizlik çalışmalarına hız verdi. İlçe merkezinde 40, kırsal mahallelerde ise kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Çermik'te, belediyeye bağlı ekipler, karın birikmesinin ardından kapsamlı temizlik çalışmalarına başladı.
İlçe Merkezi ve Kırsal Mahallelerde Çalışmalar Sürüyor
Çermik Belediyesi'ne ait ekipler, ilçe merkezinde ve çevre mahallelerde yolları açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle cadde ve sokaklarda biriken karlar temizlenerek yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanıyor. Ekipler, yollarda biriken karları kaldırmak için sabah saatlerinden itibaren yoğun mesai harcıyor.
Yaya Güvenliği İçin Tuzlama Yapılıyor
Yaya güvenliğinin ön planda tutulduğu bölgelerde ise kaldırımlar ve yollar tuzlanarak kayma riski ortadan kaldırılıyor. Çermik Belediyesi, özellikle buzlanmanın önüne geçmek amacıyla tuzlama işlemlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Kırsal Mahallelerde Erişim Sağlanıyor
Çermik ilçesinin kırsal mahallelerinde de kar nedeniyle kapanan yolların açılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Belediyenin yol açma ekipleri, zorlu koşullara rağmen köy yollarını temizleyerek ulaşımın sağlanmasını amaçlıyor. Kapanan yolların tekrar açılması için çalışmaların hızla devam edeceği ifade edildi.
Çermik'teki kar temizleme çalışmaları, bölge halkının güvenli bir şekilde günlük yaşamlarına devam edebilmesi için büyük önem taşıyor. Belediye yetkilileri, kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından aralıksız çalışmaların sürdürüleceğini duyurdu.
kaynak: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1200 Emekçi İçin Kar Altında Basın Açıklaması

2025-12-29 13:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava ve Kar Yağışı Pazarlarda Büyük Durgunluğa Sebep Oldu

2025-12-31 12:05 - Diyarbakır

O ilimizde Mezarlıklar Dijitalleşti

2025-12-28 11:51 - Bölge

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-12-29 13:18 - Siyaset

Ağrı’da Sibirya Soğukları Etkisini Artırdı

2025-12-31 10:27 - Bölge

Diyarbakır’da Açık Oto Pazarına Yoğun İlgi

2025-12-28 12:09 - Diyarbakır

Hipertansiyon Hastası Son Anda Kurtarıldı

2025-12-28 12:49 - Bölge

Yalova’da Şehit Düşen Polis Kimdi? Turgut Külünk’ün Hikayesi

2025-12-31 11:07 - Güncel

Patnos’ta kar hayatı durdurdu

2026-01-01 11:40 - Bölge

Kara saplanan araç son anda kurtarıldı

2025-12-29 16:48 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır