?>

İlçe Merkezi ve Kırsal Mahallelerde Ulaşım Normalleşiyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, ilçe merkezindeki ve kırsal mahallelerdeki yolları temizleyerek hayatı normale döndürmeye başladı. Ekipler, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yaya ve araç trafiğini güvenli hale getiriyor.

Diyarbakır - 2 ay önce

Çermik'te Kar Temizleme Çalışmaları Başladı
Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, iki gün süren yoğun kar yağışının ardından temizlik çalışmalarına hız verdi. İlçe merkezinde 40, kırsal mahallelerde ise kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Çermik'te, belediyeye bağlı ekipler, karın birikmesinin ardından kapsamlı temizlik çalışmalarına başladı.
İlçe Merkezi ve Kırsal Mahallelerde Çalışmalar Sürüyor
Çermik Belediyesi'ne ait ekipler, ilçe merkezinde ve çevre mahallelerde yolları açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle cadde ve sokaklarda biriken karlar temizlenerek yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanıyor. Ekipler, yollarda biriken karları kaldırmak için sabah saatlerinden itibaren yoğun mesai harcıyor.
Yaya Güvenliği İçin Tuzlama Yapılıyor
Yaya güvenliğinin ön planda tutulduğu bölgelerde ise kaldırımlar ve yollar tuzlanarak kayma riski ortadan kaldırılıyor. Çermik Belediyesi, özellikle buzlanmanın önüne geçmek amacıyla tuzlama işlemlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Kırsal Mahallelerde Erişim Sağlanıyor
Çermik ilçesinin kırsal mahallelerinde de kar nedeniyle kapanan yolların açılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Belediyenin yol açma ekipleri, zorlu koşullara rağmen köy yollarını temizleyerek ulaşımın sağlanmasını amaçlıyor. Kapanan yolların tekrar açılması için çalışmaların hızla devam edeceği ifade edildi.
Çermik'teki kar temizleme çalışmaları, bölge halkının güvenli bir şekilde günlük yaşamlarına devam edebilmesi için büyük önem taşıyor. Belediye yetkilileri, kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından aralıksız çalışmaların sürdürüleceğini duyurdu.
kaynak: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eski Vekil ve Antalya Barosu Başkanı Hayatını Kaybetti

2025-12-29 13:23 - Asayiş

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-12-29 13:18 - Siyaset

Emekli için seyyanen zam şoku

2025-12-28 14:04 - Ekonomi

Ahmet Türk'e iki kötü haber birden! Süre yeniden uzatıldı

2026-01-03 14:14 - Siyaset

Yolsuzluk soruşturmasında 2 kişi tahliye edildi

2026-01-02 14:29 - Asayiş

CHP'nin 38. Kurultayı iptal mi edilecek?

2026-01-02 14:18 - Siyaset

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını açıkladı!

2025-12-30 14:28 - Ekonomi

DEAŞ operasyonunda şehit olan 3 polisin kimlikleri belli oldu

2025-12-29 12:42 - Asayiş

Gelecek Partisi'nden istifa açıklaması!

2025-12-30 14:36 - Siyaset

Ankara Kulisleri Hareketlendi

2025-12-28 13:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır