?>

İletişim Başkanı Altun: Sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz

Ankara’da düzenlenen Dijital Medya Paneline katılarak açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yalanın, terör propagandasının, nefret söyleminin ve sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz.” dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğiyle İletişim Başkanlığı Konferans Salonunda "Dijital Medya Paneli" düzenlendi.
Dijital Medya Panelinde açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Günümüzde teknolojik gelişmelerin oluşturduğu muazzam değişim ve dönüşümün izlerini ekonomiden medyaya, uluslararası ilişkilerden toplumsal etkileşimlere kadar bütün alanlarda hissediyoruz. Bu değişimin bir boyutu da elbette dijitalleşmedir. Hatta dijitalleşme zaman zaman öyle bir boyut alıyor ki bir çok kişi çağımızı dijital çağ olarak değerlendiriyor. Dijitalleşmenin kendisini elbette en yon şekilde hissettirdiği sektörlerin başında da medya sektörü gelir." dedi.
Altun konuşmasının devamında şunları aktardı:
"Günümüzde internet ve dijital teknolojiler üzerinden yükselen bir yeni medya gerçeğiyle karşı karşıyayız. Dijital medya mecraları elbette bilgiye erişim demokrasi ve katılımcılık anlamında önemli kazanımlar sağlıyor. Dijital medya teknolojileri bir yönüyle bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı ve bu haliyle de bilgiyi demokratikleştirdiği bir gerçektir. Ancak bu mecralar aynı zamanda kişilik haklarından milli güvenliğe hakikatin çarpıtılmasından sansasyon kültürünün kurumsallaşmasına kadar birçok boyutta çeşitli meydan okumaları, yeni sorunları, hatta ve hatta tehdit ve tehlikeleri de bünyelerinde barındırıyor."
Haftanın Öne Çıkanları

Gölbaşı’nda geleneksel tıp polikliniği açıldı

2022-11-19 20:07 - Sağlık

Diyarbakır’da ikiz prematüre bebekler hastaneden 'mezun' oldu

2022-11-18 10:47 - Sağlık

Suriye sınırında 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları başladı (Videolu)

2022-11-24 10:05 - Eğitim

Diyarbakır polisi uyuşturucu satıcılarına geçit vermiyor

2022-11-24 13:56 - Güncel

Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

2022-11-22 12:42 - Sağlık

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Diyarbakır'da

2022-11-23 11:06 - Siyaset

5 yaşındaki Şehit Hasan son yolculuğuna uğurlandı

2022-11-22 11:15 - Güncel

Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı yapıldı

2022-11-19 13:05 - Eğitim

İletişim Başkanı Altun: Sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz

2022-11-24 15:18 - Siyaset

Ankara’dan Diyarbakır’a öğretmen eli

2022-11-23 10:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Nagehan Alçı’dan Ali Babacan’a Çarpıcı Soru: "Ekonomiyi Kurtarmaya Gelir misiniz?"

15:16 - Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır partisinden istifa etti!

15:38 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Suriye’de SDG’nin varlığı sona ermelidir

20:48 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi!

14:42 - Siyaset

Muratpaşa Belediyesi, Malta’daki Liderler Zirvesi’ne katıldı

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

DTSO’nun Desteklediği Yeni Takım Otobüsü Amedspor’a Teslim Edildi

16:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Atçılık ve Hippoterapi Merkezi Açıldı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kombiler gece ve gündüz nasıl ayarlanmalı?

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Ne Zaman Yağacak?

13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Teknoloji Kullanımının Artışı Psikolojik Sorunları Tetikliyor

12:18 - Diyarbakır