?>

İletişim Başkanı Altun: Sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz

Ankara’da düzenlenen Dijital Medya Paneline katılarak açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yalanın, terör propagandasının, nefret söyleminin ve sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz.” dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğiyle İletişim Başkanlığı Konferans Salonunda "Dijital Medya Paneli" düzenlendi.
Dijital Medya Panelinde açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Günümüzde teknolojik gelişmelerin oluşturduğu muazzam değişim ve dönüşümün izlerini ekonomiden medyaya, uluslararası ilişkilerden toplumsal etkileşimlere kadar bütün alanlarda hissediyoruz. Bu değişimin bir boyutu da elbette dijitalleşmedir. Hatta dijitalleşme zaman zaman öyle bir boyut alıyor ki bir çok kişi çağımızı dijital çağ olarak değerlendiriyor. Dijitalleşmenin kendisini elbette en yon şekilde hissettirdiği sektörlerin başında da medya sektörü gelir." dedi.
Altun konuşmasının devamında şunları aktardı:
"Günümüzde internet ve dijital teknolojiler üzerinden yükselen bir yeni medya gerçeğiyle karşı karşıyayız. Dijital medya mecraları elbette bilgiye erişim demokrasi ve katılımcılık anlamında önemli kazanımlar sağlıyor. Dijital medya teknolojileri bir yönüyle bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı ve bu haliyle de bilgiyi demokratikleştirdiği bir gerçektir. Ancak bu mecralar aynı zamanda kişilik haklarından milli güvenliğe hakikatin çarpıtılmasından sansasyon kültürünün kurumsallaşmasına kadar birçok boyutta çeşitli meydan okumaları, yeni sorunları, hatta ve hatta tehdit ve tehlikeleri de bünyelerinde barındırıyor."
Haftanın Öne Çıkanları

Rüzgarlı ve lodoslu havalarda soba kullanımına dikkat

2022-11-20 12:10 - Güncel

Şarampole yuvarlanan tırda sürücü yaralandı

2022-11-19 15:47 - Güncel

Bismil'de tefecilere göz açtırılmıyor, 2 kişi tutuklandı

2022-11-21 12:46 - Güncel

Siirt’te yol ortasında kadını darbeden şahıs yakalandı

2022-11-23 10:03 - Güncel

Siirtli üreticilere tarımda tasarruflu su kullanımı anlatıldı

2022-11-21 13:56 - Ekonomi

Bakan Soylu ve Bakan Özer saldırı bölgesinde

2022-11-21 16:50 - Güncel

Adalet yerini buldu, katile 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

2022-11-17 22:45 - Güncel

Cizre Kırmızı Medrese’deki çatı kaldırıldı, ihtişamı ortaya çıktı

2022-11-20 14:37 - Kültür Sanat

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 9 milyon 403 bin lira ceza

2022-11-18 10:58 - Ekonomi

Adıyaman’da yoğun sis

2022-11-18 11:31 - -

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır