?>

İmamoğlu’ndan Mansur Yavaş’a Tam Destek

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’a destek mesajı verdi: "Bu adaylıklar şahsi değil, ortak hedef için verilecek mücadeledir."

Siyaset - 7 ay önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu süreçte gazeteci Fatih Altaylı'ya önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Mansur Yavaş’a yönelik dikkat çeken bir değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Biz bu adaylığı hiçbir zaman şahsi görmedik. Hedefimiz aynıdır, gerisi teferruattır” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Cumhurbaşkanı adayı olamazsam başka adayı desteklerim" açıklamasıyla siyaset kulislerini hareketlendiren İmamoğlu, bu kez de CHP'nin öne çıkan diğer ismi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın muhtemel adaylığına dair görüşlerini dile getirdi.
İmamoğlu, olası Yavaş adaylığına ilişkin desteğinin net olduğunu vurgularken, “Mansur Başkan da, ben de milletimize karşı sorumluyuz. Bu mesele şahsi değildir. Türkiye’nin geleceği için ortak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

CHP’li Duruşun En Güzel Örneğini Sergiledi"

İmamoğlu ayrıca, Mansur Yavaş’ın “Ekrem Başkan içerideyken adaylık konuşmam” şeklindeki tutumuna da değinerek, “Mansur Başkan, millet iradesine ve partimize kurulan bu kumpasa karşı sağlam duruşuyla bir CHP’li nasıl olmalı sorusunun cevabını ortaya koymuştur. Bu tavır, halkın ve partimizin iradesine saygıdan doğmuştur” şeklinde konuştu.
CHP içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinin kişisel bir yarış olmadığını belirten İmamoğlu, "Adaylık, bir kişi meselesi değil, toplumsal değişim ve demokrasi mücadelesidir" vurgusunu yaptı.

Arka Plan: Yolsuzluk Soruşturması ve Tutuklama

Bilindiği üzere Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmış ve Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti. Soruşturma, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış, CHP tarafından “siyasi bir kumpas” olarak nitelendirilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İnsanlar Neden Teknolojiye Bağımlı Oluyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar

2025-08-15 16:47 - Bilim ve Teknoloji

Aydın’ın Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan AK Partiye geçti

2025-08-15 11:28 - Siyaset

Diyarbakır Şubesi Kapanıyor Hesaplar Komşu İlimize Taşınıyor

2025-08-13 16:39 - Diyarbakır

Emekli Olduktan Sonra Çalışmak Mümkün?

2025-08-15 15:16 - Ekonomi

AK Parti Muğla Milletvekili Mete trafik kazası geçirdi

2025-08-17 22:03 - Asayiş

Yolsuzluk Soruşturmalarında Çifte Standart Endişesi: Son Ankette Dikkat Çeken Sonuçlar

2025-08-16 15:04 - Siyaset

İmamoğlu’ndan Mansur Yavaş’a Tam Destek

2025-08-19 14:06 - Siyaset

Aydın’da İstifaları Beraberinde Getirdi

2025-08-15 14:19 - Siyaset

Türkiye’de Çocuk Nüfusu Alarm Veriyor: 0-4 Yaş Grubu İlk Kez 5 Milyonun Altında

2025-08-16 14:44 - Güncel

2025-2026’dan İtibaren Kıyafet Yönetmeliği Yenileniyor

2025-08-12 16:30 - Eğitim

İlgili Haberler

Ankara’da dernek çalışanları iftarda buluştu

00:34 - Siyaset

MSB'den balistik füze açıklması

14:46 - Siyaset

Başkan Kurnaz: Nüfusu 23 ilden büyük İlkadım’ı daha iyi noktalara taşıyacağız

10:48 - Siyaset

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

00:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD ve İsrail’e Kınama, İran’a Uyarı

21:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 8 katlı apartman boşaltıldı

02:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır