?>

Kadınlar üretiyor, Mersin ekonomisi güçleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik destekleri, kentteki üretici kadınların ekonomik özgürlük kazanmalarına ve markalaşmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik destekleri, kentteki üretici kadınların ekonomik özgürlük kazanmalarına ve markalaşmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, kendi markasını oluşturma yolunda ilerleyen kadınlara stant imkanı sağlanıyor. Bu destek sayesinde kadın üreticiler, markalarının görünürlüğünü artırarak ürünlerini daha geniş kitlelerle buluşturma şansı yakalıyor.

Bu imkanlardan faydalanan üretici kadınlardan biri de 30 yıllık emeğini markalaştıran Hülya Serbest. Kendi ev atölyesinde üretime başlayan Serbest, ‘No18 Seramik ve Takı’ markasıyla seramik ve takı alanında fark oluşturuyor.
Zorluklarla başlayan hikaye, Büyükşehir Belediyesi ile büyüdü

Üretim yolculuğuna soğuk porselen ve polimer kil ile takılar yaparak başlayan Serbest, pandemi döneminde evinde kurduğu atölyede çalışmalarını sürdürdü. Kendi imkanlarıyla markasını yaşatmaya çalışan Serbest, bu süreçte Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle üretimini genişletti. Serbest, "10 yıldır evde bir atölyem var. Polimer kil ile yaptığım ürünleri online satıyordum ama işler istediğim gibi gitmedi. Bir dönem bırakmak zorunda kaldım. İşlerimin çıkmaza girdiği dönemde Büyükşehir Belediyesi tanıştım ve Trafik Parkta stant açma imkanı buldum" dedi.
"Büyükşehir Belediyesi yanımda olmasaydı, buralarda olamazdım"

Büyükşehir Belediyesinin sağladığı ücretsiz stant desteği sayesinde gelir elde ederek fırın alabildiğini belirten Serbest, bu sayede üretim kapasitesini artırdığını ifade etti. "Büyükşehir yanımda olmasaydı, şu an burada oturup bunları konuşamayacaktık. Hala evde üretmeye devam ediyor olacaktım ama bu kadar duyulmayacaktı. Başkan Vahap Seçer ve Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in biz kadınlara büyük destekleri var. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinin projeleri de bütün kadınlara dokunuyor" diye konuştu.

"Kadınların kendine güveni arttı"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sunduğu desteklerin birçok şehirde olmadığını söyleyen Serbest, "Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz stantlar sağlaması, tanıtımımızı yapması çok kıymetli. Bu sayede birçok kadın kendini ve yeteneğini geliştirdi, özgüven kazandı. Kadınların artık kendine güveni geldi ve yeni işlere adım atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-10-15 13:39 - Siyaset

Ekonomi dünyasının acı kaybı!

2025-10-15 14:01 - Eğitim

150 Milyar Dolarlık Kaynak Sözü

2025-10-16 17:05 - Siyaset

AK Parti Gaziantep'te o isim istifa etti

2025-10-14 14:19 - Siyaset

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

Iğdır Üniversitesi’nde Toplumsal Barış ve Terörsüz Gelecek Paneli

2025-10-18 12:35 - Eğitim

Ali Babacan CHP'ye patladı elini masaya vurdu

2025-10-14 14:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

25 bin genç 19 Mayıs coşkusunda buluştu

00:25 - Kültür Sanat

Sri Lanka Büyükelçiliği Dünya Çay Günü’nü kutladı

10:04 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır