?>

Kadınlara Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi verildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 2 gün süren ’İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma’ projesi kapsamında Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.

Eğitim - 1 yıl önce

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 2 gün süren ’İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma’ projesi kapsamında Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.

Niğde’nin beldelerinden ve kadın kooperatifleri üyelerinden oluşan 103 kadının katılımıyla gerçekleşen eğitim, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İklim değişikliği ile mücadele ve kuraklığa karşı adaptasyonun öneminin vurguladığı eğitimde, kırsal bölgelerdeki üreticilerin ekonomik gücünü koruyabilmesi için susuz tarım teknikleri ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği üzerine bilgiler paylaşıldı. Dr. Serkan Sayın ve Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci’nin konuşmacı olarak katıldığı eğitimle ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Deveci; "Kadınlara iklim değişikliğinde farkındalık oluşturma, ekonomik fırsat yakalayabilmeleri, kompost, solucan gübresi, mantar yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve bunlarla ilgili kooperatif kuracaksa sürdürülebilir olarak neler yapabilecekleri konusunda proje kapsamında eğitimler veriyoruz. Doğaya saygılı üretim modellerini, susuz tarımın önemini ve kadın emeğinin bu dönüşümdeki kilit rolünü anlatıyoruz. Toprağın bereketiyle kadının gücü birleştiğinde, iklim krizine karşı yeşeren umutların ne kadar güçlü olduğunu gördük" ifadelerine yer verdi.

2023 yılı Aralık ayında hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma projesi kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara iklim değişikliğinde farkındalık oluşturma, tarımsal atıkları organik gübrelere dönüştürme ve mutfakta sıfır atık ve susuz tarım konularında eğitimler veriliyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

iOS 19 ile Neler Değişecek?

2025-04-08 14:02 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da kayıp kedi her yerde aranıyor!

2025-04-15 10:23 - Diyarbakır

Gurbetten Memlekete Uzanan Destek Eli: Mehmet Çiftçi’den Çermik-21’e anlamlı katkı

2025-04-11 10:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kar yağışı etkili oldu

2025-04-12 19:42 - Diyarbakır

Kar yağışı kayısının felaketi oldu

2025-04-12 20:44 - Bölge

Bismil'de Polisler İçin Sürpriz Kutlama

2025-04-10 16:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Baharla Birlikte Sur ilçesindeki Parklar Yemyeşil Oldu

2025-04-10 14:25 - Diyarbakır

Değişken Hava Semaları süslüyor

2025-04-11 14:13 - Diyarbakır

Kar yağışı 185 yerleşim birimi ile irtibatı kesti

2025-04-14 12:25 - Bölge

Güneydoğu Derbisi Amedspor’un: Play-Off Yolunda altın değerinde galibiyet

2025-04-12 20:53 - Spor

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Anne ve Oğulun Gurur Hikayesi

11:44 - Eğitim

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Otluk Alan Ateşe Verildi, Ağaçlar Zarar Gördü

23:18 - Diyarbakır

Dicle Nehri Kıyısındaki Hayvan Pazarı Alarm Veriyor

23:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Vakıf Bursluları ve Aileleri Hipodromda Buluştu

23:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’a Dev İstihdam Hamlesi

17:02 - Diyarbakır

DTSO’dan Suriçi Düzenlemelerine Destek

15:35 - Diyarbakır