?>

Kar Altındaki 10 Bin Yıllık Sur

Diyarbakır’da etkili olan kar yağışı, 10 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Sur ilçesini beyaza bürüdü. UNESCO mirası yapılar ve kentin simge mekânları dronla görüntülenirken, kar manzarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 1 ay önce

Türkiye’nin en köklü yerleşim alanlarından biri olan Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi, kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntülere sahne oldu. Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kent genelinde etkisini gösterirken, tarihi Sur ilçesi tamamen beyaz örtüyle kaplandı.

Yaklaşık 10 bin yıllık kesintisiz yerleşim ve yönetim merkezi olma özelliğiyle, Filistin’de bulunan Eriha’dan sonra dünyada ikinci sırada yer aldığı kabul edilen Sur, kış mevsiminde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kar yağışına rağmen bölgeye gelen turistler, tarihi dokunun sunduğu eşsiz atmosferi yakından görme fırsatı buldu.
İslam dünyasında 5. Harem-i Şerif olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii, İçkale Müze Kompleksi, Diyarbakır Surları, Hasan Paşa Hanı, Dört Ayaklı Minare, kiliseler ve çok sayıda müze, karla kaplı görüntüleriyle dron kameralarına yansıdı. Ortaya çıkan manzara, kentin tarih ve doğayı bir arada sunan eşsiz kimliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
İstanbul’dan ailesiyle birlikte Diyarbakır’a gelen ziyaretçilerden Mustafa Tekbaş, şehre hayran kaldıklarını belirterek, “Diyarbakır gerçekten çok güzel bir şehir. Soğuk havaya ve kara rağmen gezmeye devam ediyoruz. Kıyafetlerimiz ve aracımız hazırlıklı, hiçbir sorun yaşamadık. Dün Şanlıurfa’daydık, bugün Diyarbakır’dayız. Ortamı, insanı ve tarihi çok etkileyici” ifadelerini kullandı.
Kar manzarasıyla farklı bir güzelliğe bürünen Sur ilçesi, kış turizmi açısından da bölgenin cazibe merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor.

KAYNAK : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

En düşük emekli maaşı 20 bin lira oluyor

2026-01-17 13:57 - Güncel

Suudi Arabistan’da Feci Kaza

2026-01-18 11:27 - Dünya

Anketler Değişiyor, Siyaset Kaynıyor: Sandık Kapıda mı?

2026-01-23 13:47 - Siyaset

İmamoğlu ile yasak aşk iddiaları sonrası ilk ifade: Derya Çayırgan konuştu

2026-01-23 13:45 - Asayiş

Yeni yapılanma sonrası ünlü ekran yüzü Sözcü TV ile anlaştı!

2026-01-17 13:52 - Güncel

Fahrettin Altun’un Acı Günü: Amcası Nurettin Altun Son Yolculuğuna Uğurlandı

2026-01-18 11:25 - Asayiş

Emekli Sandığı Zam Farkları Hesaplara Yansıdı: Milyonlar Artışını Bugün Aldı

2026-01-23 12:14 - Ekonomi

Anahtar Parti’de Üzücü Haber!

2026-01-18 11:23 - Asayiş

Erdoğan'ın Doktorundan Flaş Açıklama!

2026-01-18 11:26 - Sağlık

Asırlık Beyler Hamamı Kültür Evine Dönüştü

2026-01-19 13:25 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır