?>

Karları eriyen Sis Dağı misafirlerini ağırlamaya başladı

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Sis Dağı Yaylasında kış aylarında yağan yoğun karın erimesiyle birlikte yayla misafirlerini ağırlamaya başladı. Baharın gelmesiyle eriyen karların ardından yaz mevsimine doğru yayladaki turizm faaliyetlerinin artması bekleniyor.

Güncel - 2 yıl önce

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi ile Giresun’un Eynesil ilçesi sakinleri tarafından yoğun olarak kullanılan ve deniz seviyesinden 2 bin 182 metre yüksekteki Sis Dağı Yaylası üzerindeki kar örtüsünü büyük ölçüde attı. Yayla yoğun yapılaşmayla gündeme gelse de her mevsim farklı bir güzellik ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Trabzon-Giresun sınırında yer alan Sis Dağı yaylası Nisan ayının son günlerinde vatandaşların ilgisini çekmeye başlayarak adeta sezona "Merhaba" dedi. Her yıl Temmuz ayının dördüncü cumartesi günü Sis Dağı Şenlikleri’nin de yapıldığı yayla ziyaretçilerini bekliyor.
41 yıl sonra yeniden Sis Dağı’nda
Yaylada karların erimeye başlaması ile yaylaya çıkan vatandaşlar arasında yer alan Ramazan Akat, 41 yıl sonra Sis Dağı’na çıktığını söyledi. Akat "Daha önce de gelmiştim buraya gençliğimde. 1983 yılında bu bölgeye gelip ilk elektrik trafosunun açılışında bulunmuştum. O günden beri bildiğim ve beğendiğim bir bölge burası. Doğal güzellik çok güzel bir şey, tertemiz hava, güzel tabiat. Herkesin içine bir sıcaklık ve güzellik duygusu aşılıyor. Deniz kenarlarında yanmaktansa bu yaylalarda efil efil esen bir rüzgarın altında yanmak çok daha güzel bence" dedi.
Ankara’dan ilk defa Sis Dağı’na geldiğini ifade eden Emine Akat, "Trabzonluyum ancak Ankara’da yaşıyorum. Buraya ilk defa geldim. Çok beğendim gerçekten ve çok güzel. Anlatılmaz yaşanır derler ya tam olarak öyle işte. İnsan çok duygulanıyor. Şehir merkezinde sıcacık hava var ama buraya geliyorsunuz bu kar, toprak ve suyu görünce çok mutu oldum. Kesinlikle bir daha gelmek isterim. Zaten çocuklarım da artık bu tarafa taşınmayı düşünüyorlar. Ben son zamanlarda Karadeniz belgeselleri izliyorum. Herkesi buraya gelmeye davet ediyorum. Bu tarihlerde bu karı burada görmek çok güzel" diye konuştu.
Sahilden 40 dakikada Sis Dağı’na çıkabilirsiniz
Vakfıkebir’den geldiğini belirten Yavuz Cömert ise "Çocuklarla birlikte geldik, onları böyle dağlara ’Çıkaralım’ dedik. Tepelerde parça parça kar olsa da artık onlar da 5-10 gün içinde erir. Bu vakitten sonra burası Trabzonluların, Giresunluların bir numaralı yeri. Burası olsun, tepe tarafının olsun her hafta sonu ziyaretçileri oluyor. Sis Dağı 2 bin 182 rakımlı bir yayla. Bu civarın en yüksek dağı. Burada hafta içi, hafta sonu, özellikle yaz aylarında çayınızı içecek, mangalınızı yapacak yer bulamıyorsunuz. Gelecek olanlar sahilden yaklaşık 40 dakikada buraya gelebilir ve yayla havasını alabilirler. Günübirlik çok rahat gelinip gidilebilecek bir yer" ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Midyat Aynalı Konak: Tarihin Işıltısıyla Büyüleyici Bir Konak!

2024-04-26 15:00 - Kültür Sanat

Yapay zekanın faydaları olduğu kadar zararları da var!

2024-04-23 14:07 - Bilim ve Teknoloji

İtalya Serie A’da şampiyon Hakan Çalhanoğlunun takımı!

2024-04-23 13:38 - Spor

Kargo minibüsüyle insan kaçakçılığına: 17 tutuklama

2024-04-29 08:14 - Güncel

Sedat Irmak kimdir?

2024-04-22 14:08 - Güncel

Yaz ayların vazgeçilmesi Bici Bici nasıl yapılır! işte tarifi...

2024-04-26 14:36 - Diyarbakır

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu

2024-04-25 14:02 - Ekonomi

Aracına, ‘acemi ve paniğim özür dilerim’ yazdı, trafiğe çıktı

2024-04-25 13:50 - Bölge

Siyonist hamisi ABD, Gazze'de "işgal limanı" inşasına başlıyor!

2024-04-27 10:30 - Dünya

Çermik'te Kayıp Gencin Cesedi Gölette Bulundu

2024-04-27 11:50 - Diyarbakır

İlgili Haberler

BBP Lideri Destici’nin Acı Günü: Ağabeyi Halil Nural Destici Hayatını Kaybetti

17:46 - Güncel

Deprem Bölgesi Sallandı

13:25 - Güncel

Şimşekler görsel şölen sundu

00:35 - Güncel

Köylerin altyapı ve sosyal donatı yatırımları hız kazanacak

12:34 - Güncel

Gazze’nin mesajları Kayseri’de konuşulacak

12:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır