?>

Kayapınar belediyesi 213 kişiye aktif olarak evde bakım hizmeti veriliyor

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe Belediyesi’ne bağlı Evde Bakım Birimi ekipleri, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların yaşam kalitesini arttırabilmek için evde bakım hizmeti veriyor. Toplamda 213 vatandaşın aktif olarak yararlandığı hizmet 7 sağlık teknikeri ve 7 temizlik personeli tarafından verilmektedir.

Sağlık - 4 yıl önce

 

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi'ne bağlı Evde Bakım Birimi, ilçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç, yalnız bırakılan ve kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetleri devam ediyor.  Yardıma muhtaç vatandaşların sağlık ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını gideren hizmet kapsamında pansuman, sonda, öz bakım, psikolojik danışmanlık hizmeti, çamaşır yıkama ve kurutma ile kuaför hizmetleri veriliyor. 

“SAĞLIKLI BİREY OLMADAN SAĞLIKLI TOPLUM OLMAZ” Kayapınar’ın yaşanabilir, sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması için yoğun mesai harcadıklarını anlatan Kaymakam Karaman, “Sağlıklı birey olmadan, sağlıklı toplum olamaz. Kayapınar’ı sağlıklı bir kent haline getirmek ve vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet verebilmek adına tüm sorunların çözümü için çalışıyoruz. Evde bakım birimimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evlerinde hizmet veriyoruz. İlçemizde yaşayan tüm bireyleri mutlu etmek bizim en önemli görevimiz.” dedi.

 Kaymakam Karaman 158 kişiye temizlik, 42 kişiye sonda ve 13 kişiye de pansuman hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da gece çalışan belediye otobüslerinin sayısı arttırıldı

2022-08-17 00:00 - -

Elazığ’da çürük hayvansal ürünler ele geçirildi

2022-08-18 00:00 - -

Teknoloji bağımlılığı çocuk ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor!

2022-08-20 00:00 - Sağlık

Kemoterapiden cevap alamayan hastanın HIPEC yöntemiyle tümörleri yok edildi

2022-08-21 00:00 - Sağlık

Şanlıurfa ‘da Eyyüp Nebi Sabır evleri açıldı

2022-08-22 00:00 - Kültür Sanat

Prof. Dr. Kaya: “Kovid aşılarından beklenen yarar, yan etkilerinin çok çok daha ötesindedir”

2022-08-22 00:00 - Sağlık

Bingöl’de çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü

2022-08-16 00:00 - Güncel

Jandarmadan yasadışı bahis denetimi

2022-08-21 00:00 - Güncel

Diyarbakır'da şifa buldu

2022-08-22 00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'da MHRS'den randevu alınamamasına açıklama

2022-08-23 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Silopi’de öğrencilerin sağlığı için kantinler denetlendi

10:28 - Sağlık

Okul dönemi sık hastalanan çocuklara dikkat

10:17 - Sağlık

Eşinin böbreği ile hayata tutundu

10:27 - Sağlık

Lenfomayı erken teşhis ve doğru tedavi ile yenebilirsiniz

09:46 - Sağlık

Çocuk sağlığında Türkiye-Kazakistan iş birliği: Pediatri Günleri Astana’da başlıyor

22:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

TEKNOFEST Diyarbakır’da

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmen önlüğü mesaisi

14:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğrencilerin baba dediği esnaf: Tek isteği var

14:56 - Diyarbakır

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Çermik’te Ahilik Haftası’nda esnaf buluşması

12:21 - Diyarbakır