?>

Kedisindeki Kitle Hayatını Kurtardı

İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki Cavidan Akkaya, kedisinde fark ettiği kitle sayesinde kendi memesindeki tümörü erken evrede fark ederek meme kanseri tedavisine başladı. Erken teşhis sayesinde sağlığına kavuşan Akkaya, tüm kadınlara düzenli kontrol çağrısı yaptı.

Sağlık - 8 ay önce

KEDİSİ ‘ŞANSLI’ SAYESİNDE KANSERİ ERKEN FARK ETTİ, SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki Cavidan Akkaya’nın hayatı, kedisi ‘Şanslı’yı severken fark ettiği bir sertlikle değişti. Kedisinin karnındaki kitleyi fark eden Akkaya, kendisini de elle muayene etmeye karar verdi ve göğsünde bir sertlik hissetti. Durumu ciddiye alan Akkaya, Medicana International İzmir Hastanesi’ne başvurdu ve yapılan tetkiklerde meme kanserine yakalandığını öğrendi. Kanser ikinci evredeyken tespit edildi ve zaman kaybetmeden tedaviye başlandı.

“EMEKLİLİK PLANLARI YAPARKEN HASTANE KAPILARINDAYDIM”

Emeklilik dönemini keyifle geçirmeyi planlayan Akkaya, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:
“Kedim Şanslı’yı severken karnında bir sertlik fark ettim. Önce pek önemsemedim ama birkaç gün sonra kendimi de kontrol ettiğimde göğsümde bir kitle hissettim. Başta menopozla ilişkili basit bir durum sanmıştım. Ancak içime bir kurt düştü ve doktora gitmeye karar verdim. Kedimde böyle bir şey olması, bana da dikkat etme gereği doğurdu.”
Medicana Hastanesi’nde görevli bir arkadaşının da ısrarıyla doktor kontrolüne giden Akkaya, yapılan tetkikler sonucunda meme kanseri teşhisi aldı. Tümör, Prof. Dr. Varlık Erol tarafından cerrahi operasyonla alındı. Ardından Onkoloji Uzmanı Dr. Murat Keser gözetiminde koruyucu kemoterapi süreci başlatıldı.

“KEDİSİNDE GÖRMESİ GERÇEKTEN ŞANSI OLMUŞ”

Medicana International İzmir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Murat Keser, meme kanserinde erken teşhisin kritik rol oynadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Ne yazık ki birçok hasta, meme kanserini başka bir sağlık sorunu nedeniyle doktora geldiğinde öğreniyor. Bu da tanının gecikmesine ve tedavi sürecinin daha zorlu hale gelmesine neden oluyor. Cavidan Hanım, kedisinde fark ettiği kitle sayesinde kendi vücudunu kontrol etti. Bu da hastalığın erken teşhis edilmesini sağladı. Kedisiyle birlikte yaşaması onun için gerçek anlamda bir şans olmuş.”
Keser, erken evrede tespit edilen hastalarda kemoterapi sürecinin daha hafif geçtiğini, bazı hastalarda ışın tedavisi veya hormon ilaçlarıyla destek tedavi uygulanabildiğini hatırlattı.

“RUTİN KONTROLLERİ AKSATMAYIN”

Cavidan Akkaya ise yaşadığı bu sürecin ardından tüm kadınlara şu uyarılarda bulundu:
“İşi şansa bırakmamak gerek. Kedim sayesinde kendimi muayene ettim ve bu benim için hayat kurtarıcı oldu. Elle muayene ve mamografi çok önemli. Her kadın yılda en az bir kez kendini kontrol ettirmeli. Stresli yaşamdan kaçmak zor ama sağlığımızı kontrol altında tutmak bizim elimizde.”

Kaynak: IHA  

Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Ekonomi dünyasının acı kaybı!

2025-10-15 14:01 - Eğitim

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-10-15 13:39 - Siyaset

150 Milyar Dolarlık Kaynak Sözü

2025-10-16 17:05 - Siyaset

AK Parti Gaziantep'te o isim istifa etti

2025-10-14 14:19 - Siyaset

Af geliyor! Borcu olan milyonlara müjde verildi

2025-10-12 14:06 - Ekonomi

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

PKK elebaşı Öcalan, bir konudan çok rahatsızmış! Buldan'ın da hükümete bir çağrısı var

2025-10-12 13:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Batman’da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Projesi ile çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

09:35 - Sağlık

Kalp ameliyatlarında minimal invaziv dönem

11:01 - Sağlık

Uzmanından Kurban Bayramı Uyarısı: “Et Hemen Tüketilmemeli”

12:44 - Sağlık

Uzmanından önemli uyarılar

19:35 - Sağlık

Kurban Bayramı’nda 462 Bin Sağlık Çalışanı Görev Başında

12:49 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Klima Sayısı Patladı

14:52 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Eskiden Her Evde Vardı, Şimdi Bulmak Zorlaştı

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yazın Yeni Modası: Gece Alışverişi

14:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bukez Banka ATM’sini Kurşunladılar

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çocuklar Anzele’ye, Vatandaşlar Gölgeye Sığındı

13:00 - Diyarbakır