?>

Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında kuvvetli yağış bekleniyor

Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçeleri, Edirne, Kırklareli, İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa'nın batısında kuvvetli; Balıkesir'in batı ilçeleri, Çanakkale'nin güneydoğusu ile Muğla'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Güncel - 2 yıl önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.
Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağış uyarısı: Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, öğleden sonra İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa'nın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir'in batı ilçeleri, Çanakkale'nin güneydoğusu ile Muğla'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın da güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Kuvvetli rüzgâr uyarısı: Rüzgârın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) Kıyı Ege'de zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz'in yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Molla Konak: Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsaldır

2024-02-06 11:58 - Güncel

Çocuklar da diş çürüğü neden oluyor?

2024-02-10 14:28 - Sağlık

Göğüs ağrısı olan hasta için helikopter havalandı

2024-02-12 00:08 - Sağlık

Ülke genelinde hava bugün nasıl olacak?

2024-02-10 07:57 - Güncel

Güney Ege'de fırtına bekleniyor

2024-02-10 13:57 - Güncel

İstanbul'da vapur seferlerine hava engeli

2024-02-11 07:35 - Güncel

Urfa'dan futbolun zirvesine! Deniz Undav Hikayesi

2024-02-08 10:49 - Spor

Elektronik sigaralar masum değil!

2024-02-08 13:28 - Sağlık

YKS başvuru ücretleri belediyeden!

2024-02-09 12:41 - Eğitim

Depremzedeler 04.17'de bir araya geldi

2024-02-06 06:39 - Güncel

İlgili Haberler

Yaylada Sedriye ninenin sofrasına oturan tilki, ikram edilen ekmeği yemedi

09:31 - Güncel

Yılanlı Yaylası papatyalarla kaplandı

09:32 - Güncel

Koruyucu aile hizmeti tanıtıldı

09:32 - Güncel

Su altının muhteşem dünyası 15’inci yılında 15 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı

09:34 - Güncel

Diyanet’ten cuma hutbesinde "aile olmak" vurgusu

09:52 - Güncel

Günün Manşetleri

Akademi 2. Grup Kampı Sona Erdi

15:36 - Diyarbakır

Amedspor'dan Süper Lig Öncesi İlk Transfer

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çocuklar İçin Anlamlı Organizasyon

14:24 - Diyarbakır

Suriye’nin Yeniden İnşası Diyarbakır Sanayisine Yeni Pazar Açıyor

13:53 - Diyarbakır

Bağlar'da Buğday Tarlalarını Alevler Sardı

13:50 - Diyarbakır