?>

Kuyumcular çeyrek altın bulamıyor!

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, “Diyarbakır’daki 450 kuyumcu esnafımız çeyrek ve cumhuriyet altın serisi dediğimiz sarrafiye ürünlerini bulmaktan zorlanıyor” ifade etti.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Çeyrek ve cumhuriyet altın denilen sarrafiye ürünlerini hem fiyat artışından hem darphanenin yetersiz üretiminden dolayı esnaf bulmakta güçlük çekiyor. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, kentte kuyumcularının satacak çeyrek ve cumhuriyet altın bulamadığını açıkladı.

Darphanenin günlük ürün üretim kapasitesinin kent esnafının ihtiyacını karşılamadığını söyleyen Yüksel, “Diyarbakır’daki 450 kuyumcu esnafımızda çeyrek ve cumhuriyet altın serisi dediğimiz sarrafiye ürünleri bulmaktan zorlanıyoruz. Yaklaşık iki aydır sadece Diyarbakır değil, tüm Türkiye genelinde bu sıkıntı var. Bu konu hakkında oda başkanlarıyla sürekli diyalog içerisindeyiz. Bunun nedeni ise darphanemizin üretim kapasitesi yetersiz olduğundan dolayıdır. Darphaneni günlük ortalama 300 kilo altın üretim kapasitesi mevcut. Maalesef bu da talebimizi karşılayamıyor. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
Diyarbakır’da sadece darphane ürünlerinin satışı yapıldığını ve bu durumda mağduriyetin söz konusu olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Bir an önce darphanenin üretim kapasitesinin yükseltilmesi gerek. 2 yıl önce 7 tonluk bir üretim tesisinden bahsediliyordu. Ama herhangi bir adım atılmamış. Bütün oda başkanlarının özellikle talebi; darphanenin üretim kapasitesinin arttırılmasından hızlanılmalıdır. Diyarbakır’a ayrılan üretimde ihtiyaç biraz daha fazladır. Bunun nedeniyse biz kentimizde yasadışı altının satışına hiçbir şekilde müsaade etmiyoruz. Sadece darphanenin ürününü esnafımız satıyor. O yüzden bizim tek ihtiyacımız darphane ürünleridir” ifadelerine yer verdi.
"Yasadışı ürün satışı yapan kişilere fırsat doğuyor"
Yüksel, son olarak şunları kaydetti:“Aslında çeyrek ve cumhuriyet altın bulunmaması dönem dönem oluyordu. Eskiden darphaneye altını götürüp sarrafiye ürün alınabilmesi için 3 gün bekliyorduk. Ama şimdi ise 20 kilogram altını darphaneye götürdüğümüzde 15 gün bekletilip öyle sarrafiye ürün alabiliyoruz. Bir kuyumcu için 15 gün az bir süre değil. Böylelikle bu da talebimizi maalesef karşılayamıyor. Biz, yasadışı altınla bu kadar büyük bir mücadele verirken ne yazık ki yasal ürünlerimiz piyasada yok. İster istemez yasadışı ürün satışı yapan kişilere fırsat doğuyor.”
Haftanın Öne Çıkanları

Gezegenlerin Gözyaşları: Uzayın Sulu Keşifleri ve İnsanlığın Geleceği

2024-02-14 11:52 - Bilim ve Teknoloji

İşte Kedi ve Köpek arasındaki farklar!

2024-02-16 12:16 - Güncel

Diyarbakır Kuyumcuda Sahte Bilezik Dolandırıcılığı Kamerada!

2024-02-13 15:52 - Diyarbakır

Burundi’de selden etkilenen ailelere yardım

2024-02-14 09:53 - Ekonomi

Erzincan'da çalışmalar aralıksız sürüyor

2024-02-18 00:12 - Güncel

Bakan Yerlikaya, Antalya’da selden etkilenen 989 vatandaşın tahliye edildiğini bildirdi

2024-02-13 13:27 - Güncel

Cinsiyet Farkları: Biyolojik ve Psikolojik Perspektiften İncelenme

2024-02-17 18:37 - Güncel

Sevgililer Günü Mesajları: Anlamlı Kutlama Sözleri Eşe ve Sevgiliye Göndermek için İdeal

2024-02-14 10:31 - Güncel

Şanlıurfa'da sel ve su baskını uyarısı: Eğitime ara verildi

2024-02-14 08:36 - Güncel

Bakan Bayraktar, gazetecilere bilgilendirmede bulundu

2024-02-18 09:18 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Cep Telefonu Kullanıcılarını İlgilendiren Uyarı

15:39 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Genç Karateci Türkiye Üçüncüsü Oldu

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da soğuktan korunmanın yolları

14:33 - Diyarbakır

Sosyal Medyada Dini Değerlere Saygısızlığa Tepki

14:13 - Diyarbakır

Dr. Zahit Taş’tan Diyarbakır’da Sağlık Semineri

13:37 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Cep Telefonu Kullanıcılarını İlgilendiren Uyarı

15:39 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Genç Karateci Türkiye Üçüncüsü Oldu

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da soğuktan korunmanın yolları

14:33 - Diyarbakır

Sosyal Medyada Dini Değerlere Saygısızlığa Tepki

14:13 - Diyarbakır

Dr. Zahit Taş’tan Diyarbakır’da Sağlık Semineri

13:37 - Diyarbakır