?>

Malatya Şehitliği’nde kabirler rutin olarak temizleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Şehitliği'nde bulunan kabirleri düzenli olarak temizliyor ve bakımını yapıyor. Ayrıca şehitlikte her gün Kur'an-ı Kerim okunuyor ve ailelerle yakından ilgileniliyor.

Bölge - 1 yıl önce

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Malatya Şehitliği’nde kabirlerin bakım ve temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Şehitlikte her gün rutin temizlik yapılırken kabirler gül suyu ile siliniyor ve yaz mevsiminde çiçeklerle süsleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Malatya Şehitliği’nde kabirlerin bakım ve temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Yaka Mahallesi Şehir Mezarlığı içinde bulunan şehitlikte, 24 saat boyunca Kur’an-ı Kerim okunuyor. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen belediye ekiplerinin çalışmaları, aileler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

2011 yılında Diyarbakır’da şehit olan oğlunun kabrini sık sık ziyaret ettiğini belirten Şehit Annesi Perize Çakır, “Her geldiğimde şehitlik düzenli ve bakımlı oluyor. Çiçekler ekilmiş, temizlik yapılmış halde görüyorum. Bu hizmeti sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Şehit Yakını Şadiye Özdemir, her Cuma şehitliğe ziyarete geldiklerini ifade ederek, “Teyzemin eşi Mardin’de şehit oldu. Şehitlik her zaman tertemiz ve bakımlı. Bunun yanı sıra bizimle yakından ilgileniyorlar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” diye konuştu.

Pençe-Kilit Operasyonu’nda 2022 yılında şehit olan oğlunun kabrini sık sık ziyaret ettiğini belirten Şehit Babası Niyazi Erkuş ise, “Şehitlik her zaman temiz ve düzenli. Burhan kardeşimiz bu konuda çok titiz çalışıyor. Her geldiğimizde bu özveriyi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şehitlerimize hizmet bizim boynumuzun borcudur”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı personeli Burhan Erol, şehitlikteki bakım çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüklerini söyledi. Kabirlerin günlük temizliğini gerçekleştirdiğini belirten Erol, “Kabirleri yıkıyor, gül suyu ile siliyorum. Yazın çiçeklerle süslüyor, bayrakların yenilenmesini sağlıyorum. Şehit aileleri, kabirleri temiz ve düzenli gördüklerinde mutlu oluyor. Bizim için şehitlere hizmet etmek bir onurdur. Rabbim bu şerefi nasip ettiği için hamd ediyorum” dedi.

Erol, uzakta yaşayan şehit ailelerine de destek sunduklarını belirterek, “Ziyarete gelemeyen ailelere kabirlerin fotoğraf ve videolarını gönderiyoruz. Şehitlerimizin hatıratını yaşatmak için her detaya dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

2025-01-19 12:08 - Ekonomi

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Şırnak’ta sofralara ulaşan tahin su değirmeninde işleniyor

2025-01-19 09:38 - Güncel

Hamo Ağa Spor İlçe şampiyonu oldu

2025-01-20 10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan kutsal topraklara umre heyecanı

2025-01-20 13:28 - Diyarbakır

Diyarbakırspor Antalya Kampını Tamamladı, Hedef Şampiyonluk

2025-01-20 14:44 - Diyarbakır

Bismil’in Işıklar Mahallesi’nde Kutbettin Kahraman Vefat Etti

2025-01-20 15:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır