?>

Manisa’da üreticiler büyükşehirle birleşiyor

Ekonomi - 1 yıl önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve kooperatifleşme konusunda güçlü bir stratejiyle ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa’nın ekonomik açıdan kısıtlı bölgelerinden biri olan Yuntdağı’nda süt üreticileriyle buluşularak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim öncesi söz verdiği gibi bölgenin kalkınmasına yönelik önemli adımlar atılmaya başlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılığı güçlendirmek ve katma değer sağlamak için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve beraberindeki heyet, Yuntdağı bölgesinde süt üreticileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Prof. Dr. Kurucu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Salih Fulcun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Balkan, Yunusemre Belediyesi Tarım Danışmanı Nazım Şafak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, ve Yunusemre Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abdülkadir Yetiş ile süt üreticileri katıldı. Heyet, bölgede Tek Dam Projesi kapsamında kurulması planlanan modern üretim tesisi için belediyeye ait arsalarda da incelemelerde bulundu.
"Siz üretin, büyükşehir olarak biz destek verelim"
Üreticilere, birlik olmaları gerektiğini anlatan ve Tek Dam Projesi’nin öneminden bahseden Prof. Dr. Yusuf Kurucu, "Birlik olun. Siz üretin, tek dam işletmesi kurulumu için Büyükşehir olarak biz destek verelim. İş yükünüz ve maliyetleriniz azalsın, geliriniz artsın"’ dedi.

Birlik olma vurgusu

Otomatik sağım, süt soğutma tankı, güneş panelleriyle ucuz enerji, ucuz yem, veteriner hizmetleri, gübre depolama merkeziyle modern tesislerin inşa edilmesi planlanan Tek Dam Projesi ile ilgili üreticilere bilgi veren Prof. Dr. Yusuf Kurucu, "Bu tür işletmelerle gıda sağlını da yakından ilgilendiren ürün kalitesi yükselmesi de sağlanır. Ürün kalitesi ve üretim miktarı yeterli olursa, Yuntdağı bölgesinde bir mandıra işletmesi kurarak peynir, yoğurt gibi ürünler üretebiliriz. Belediyenin marketleri var, Halk Mandıra gibi. Buralarda üretimin belirli bir kısmı değerlendirilir. Süt kalitesini yükselttiğimizde başka alıcılar da buraya gelir. Onların istediği süt kalitesini burada sağlarsanız o da olur. Yem desteği, kooperatif aracılığıyla verilir. Sütün değeri artar ve bunun yanında maliyeti de düşer. Böyle ayrı ayrı damlarda olduğunda bunu sağlamak zor. Birlik olmak lazım, birlik olmadan bir şey olmaz. O yüzden bir araya gelmek çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Peynirciler Uyardı: Ucuz değil doğal ürün tercih edin

2025-02-03 13:09 - Bölge

Antalya’da tarihi Saat Kulesi’nde zaman problemi çözülüyor

2025-01-28 18:08 - Kültür Sanat

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

Silvan’da Feci Kaza: Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı

2025-02-02 12:56 - Diyarbakır

Depremin izleri siliniyor

2025-01-31 13:45 - Diyarbakır

Suriye geçici Devlet Başkanı eş-Şara'dan ilk yurt dışı ziyareti Suudi Arabistan'a

2025-02-02 13:52 - Dünya

İlgili Haberler

AOSB’den üretim sürekliliğini güçlendirecek stratejik yatırım

10:20 - Ekonomi

Başkan Erdem: Döviz dönüşüm destek süresi talemizle uzatıldı

10:21 - Ekonomi

Fındık işçilerinin "Gurbet" mesaisi başladı

12:19 - Ekonomi

Kadınlar Plajı temmuz ayında 12 bin kişiyi ağırladı

12:23 - Ekonomi

Kars’ta arıcılıkta devrim

12:59 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcak Hayatı Zorlaştırıyor

16:49 - Diyarbakır

Kur'an kursu öğrencileri gençlik merkezinde bir araya geldi

16:44 - Diyarbakır

Çermik kavunu pazarda yerini aldı

16:42 - Diyarbakır

Kavurucu sıcağa karşı ilginç çözüm

16:38 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güçlü Pasajı Esnafından Güvenlik Çağrısı

15:03 - Diyarbakır