?>

Emniyet Müdürü Yılmaz: Basın kartını tanımamayı kabul edemem

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu üyeleri, bir süre önce göreve başlayan İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Müdür Yılmaz, gazetecilerin görev yaparken yaşadıkları sorunların çözümü içen gerekenin yapılacağını söyledi.

Güncel - 9 ay önce

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu üyeleri, bir süre önce göreve başlayan İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Müdür Yılmaz, gazetecilerin görev yaparken yaşadıkları sorunların çözümü içen gerekenin yapılacağını söyledi.

Ziyaret programında MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Başkan Kaya Tepe, Müdür Yılmaz’a basın sektörü ve MGC’nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, teşkilat mensuplarının gazetecilere görevlerini yaptıkları sırada gerekli kolaylığın sağlanmasının önemine işaret etti. Başkan Tepe, basın mensuplarının gazeteci olduklarını kanıtlayan basın kartlarının, teşkilat mensuplarınca zaman zaman kabul edilmediğine yönelik şikayetler de aldıklarını ifade etti. Tepe, basın mensuplarının maç takibi için Mersin Stadyumuna girişlerde özellikle araç parkları konusunda sorun yaşadıklarını dile getirerek, çözümü konusunda gerekli özenin gösterilmesini beklediklerini söyledi.

"Basın kartını tanımamayı kabul edemem"

Son derece sıcak ve samimi geçen ziyaret sırasında MGC yönetimine teşekkür eden Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, daha önceleri Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapan biri olarak, kentin yabancısı olmadığını hatırlattı. Basının, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev yaptığını vurgulayan Yılmaz, teşkilat olarak basın mensuplarının görevlerini yaparken her türlü kolaylığın gösterilmesinden yana olduğunu söyledi. Yılmaz, "Basın kartını tanımamayı kesinlikle kabul edemem. Bu kart, devletin ilgi organlarınca verilmiş bir kart. Bu konuda ve gazetecilerin maç takipleri sırasında stadyum girişlerindeki araç parkı sorununun da çözümü için gerekli özeni göstereceğiz. Mersin’in huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından üstün görev anlayışı ile hareket edeceğiz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bismil’de Motosiklet Tıra Çarptı Üniversite Öğrencisi Hayatını Kaybetti

2025-10-23 09:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bir Okul Fabrika Gibi Çalışıyor

2025-10-19 11:59 - Diyarbakır

Elbistan’da Kontrollü Yıkımda Skandal

2025-10-21 14:31 - Bölge

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları’ndan Topluma Şifa Eli

2025-10-18 13:33 - Diyarbakır

Gaziantep’te 510 Bin Captagon Hap Ele Geçirildi

2025-10-18 10:43 - Asayiş

Zonguldak'ta Rahle Görünümlü Uyuşturucu Şoku

2025-10-18 12:56 - Asayiş

Ay Yola’nın ehramhayranlığı

2025-10-20 10:08 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da öğrenciler tarihi yerleri gezerek öğreniyor

2025-10-23 15:14 - Diyarbakır

İsmet Demir'in Hayalini Gerçekleştiren İyilik Hikayesi

2025-10-22 10:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bağ Bozumu Başladı

2025-10-19 14:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Didim Belediyesi Tarım Parkı’nda minikler hasat deneyimi yaşadı

09:14 - Güncel

Söke’de veteriner muayenehanelerine denetim

09:15 - Güncel

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: 81 ilden 100 anne “Öncü Eğitici” olacak

16:18 - Güncel

"Oğlumun emaneti, kendim yetiştirmek istedim"

11:26 - Güncel

Başkan Özlü’den projelere yakın takip

09:53 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Anlamlı Buluşma

14:10 - Eğitim

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır