?>

Muş lahanaları tezgahlarda

Muş’un verimli ovalarında yetişen lahana hasadı tamamlandı, Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ve çevresine ulaştı. Turşuluk ve yemeklik olarak tercih edilen lahanalar, vatandaşın ilgisini çekiyor. Büyük boy lahanalar 150-160 TL’den satışa sunuluyor.

Diyarbakır - 9 ay önce

Muş’un bereketli topraklarında yetiştirilen lahanalar, kasım ayında Diyarbakır’ın Kulp ilçesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde satışa sunuluyor. Hasat sonrası kamyonlarla ilçe merkezine getirilen lahanalar, manavlar ve seyyar satıcılar tarafından tüketicilere ulaştırılıyor.
Kulp’ta manav dükkanları ve köylerde seyyar tezgahlarla satış yapan satıcılar, lahana talebinin her geçen yıl arttığını belirtti. Özellikle turşuluk olarak tercih edilen büyük boy lahanaların tanesi 150-160 TL arasında satışa sunuluyor. Satıcılar, Kasım ayı boyunca lahananın tezgahlardaki yerini korumasını bekliyor.
Seyyar satıcılık yapan Murat İnce, uzun yıllardır Muş’tan bölgeye lahana getirdiğini ifade ederek, “Her yıl bu dönemde Muş’tan Kulp ve çevre ilçelere lahana taşıyoruz. Geçimimizin önemli bir kısmını bu satışlardan sağlıyoruz. Şu an satışlarımızdan oldukça memnunuz” dedi.
Uzmanlar, Muş lahana hasadının bölgede hem ekonomik hem de beslenme açısından önemli olduğunu vurguluyor. Lahananın C vitamini deposu olmasının yanı sıra turşuluk ve yemeklik olarak farklı şekillerde değerlendirilmesi, tüketici talebini artırıyor.
Yetkililer, üreticilerin hasadı sorunsuz tamamladığını ve lahana taşımacılığında herhangi bir aksama yaşanmadığını belirtiyor. Böylece Muş lahana üretimi, bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.
Kasım ayı boyunca sürecek satışlar, hem yerel halkın hem de çevre ilçelerden gelen alıcıların ilgisini çekiyor. Lahana sezonunun verimli geçmesi, üreticiler ve satıcılar için ekonomik rahatlama sağlarken, tüketicilere de taze ve kaliteli lahana sunulmasını mümkün kılıyor.

Kaynak: IHA  
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayı düzenlendi

2025-10-29 11:39 - Güncel

Diyarbakır Çınar’da Kamyon Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

2025-10-29 13:24 - Diyarbakır

Muş lahanaları tezgahlarda

2025-10-29 13:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı

2025-10-29 13:27 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

2025-10-29 13:10 - Siyaset

Bakan Kurum Kiralık ve Satılık Konutların Detaylarını Paylaştı

2025-10-29 13:23 - Ekonomi

Diyarbakır’da Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

2025-10-29 12:49 - Diyarbakır

Müzik dünyasını yasa boğan ölüm!

2025-10-29 13:06 - Asayiş

Muğla'da peş peşe deprem oldu! Önce Datça sonra Marmaris sallandı

2025-10-29 13:17 - Güncel

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır