?>

Muş’ta 80 adet küçükbaş telef oldu

Muş merkeze bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Kıyıbaşı köyünde besicilik yapan Mehmet Aydoğdu’ya ait 80 küçükbaş hayvan henüz bilinmeyen bir nedenle telef oldu.

Bölge - 3 yıl önce

Muş'un merkeze bağlı Kıyıbaşı köyünde, Mehmet Aydoğdu'ya ait ahırda bulunan 80 küçükbaş hayvanı bilinmeyen bir sebepten dolayı aralıklarla telef oldu. Yaşanan bu olay, köyde büyük endişe ve üzüntüye neden oldu. Hastalıktan telef olan 80 koyunun yavrusu ise komşulardan toplanan süt ile besleniyorlar. Hayvanların ölüm nedeninin henüz tespit edilemezken, köy halkı ve yetkililer durumu araştırmak için harekete geçti. Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köye gelerek detaylı bir inceleme başlattı. Yetkililer, ölümlerin kesin nedenini belirlemek ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alarak çalışmalarını sürdürüyor.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Mehmet Aydoğdu, 80 küçükbaş hayvanının henüz bilinmeyen bir nedenle telef olduğunu belirtirken hasta olan hayvanlarının başında ise nöbet beklediklerini söyledi. Birkaç günden beri günde 15-20 küçükbaş hayvanı telef olduğunu aktaran Aydoğdu, “Şu anda kadar 80 hayvanımız telef oldu. Bazı hasta hayvanlarımızı ise kesmek zorunda kaldık. Telef olan koyunları bazılarını toprağa gömdük bazıları ise, açıkta onları da kısa süre sonra toprağa gömeceğiz. Telef olan koyunları kuzularını biberonla besliyoruz. Aksi halde onlarda açlıktan telef olmasından endişe ediyoruz ”dedi. Tarım ve Orman Müdürlüğünden 3 defa veteriner ekibi geldiğini belirten Aydoğdu, “Gerekli tahlilleri aldılar bize kullanacağımız ilaçlar konusunda yardımcı oldular. Ancak bu güne kadar olumlu bir sonuç alamadık ve ölümler devam ediyor. Biz gece gündüz başlarında nöbet tutuyoruz. Çok zararım var mağdur durumdayım" şeklinde konuştu.

Köy Muhtarı Mehmet Ayaz ise, Mehmet Aydoğdu'ya ait bu güne kadar yaklaşık 80 küçükbaş hayvanı telef olduğunu söyledi. Köye gelerek inceleme yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü Veterinerlerinden Emcet Akar, “Bize iki gün önce yapılan ihbarı değerlendirerek buraya bir ekip gönderdik. Buradan aldıkları numuneleri Elazığ Veteriner Kontrol enstitüsü gönderdik. Bu gün otopsi yaptık. Yaptığımız otopsi borularımız akciğer enfeksiyonu üzerinde hayvan sahibine gerekli teknik bilgileri verdik. İnşallah en kısa sürede sonuç alırız. Elazığ’dan gelen sonuçlarla burada yaptığımız analizleri birleştirerek net bir sonuç ortaya çıkaracağız. Bu süre içerisinde antibiyotik tedavi uygulayacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya Diplomasi Forumu'na 20'den fazla devlet başkanı katılacak

2024-02-26 08:16 - Güncel

Şehit Şehmus Karakut Ortaokulu Diyarbakır Yıldızlar Futbol Şampiyonası'nda Zafere Ulaştı

2024-03-01 14:53 - Spor

Gazze'de açlık nedeniyle şehit olan çocukların sayısı 13'e yükseldi

2024-02-29 12:15 - Dünya

TRT’nin yeni dizisi ’Mehmed: Fetihler Sultanı’nın galası yapıldı

2024-02-27 23:02 - Kültür Sanat

İzmir'de firari 5 hükümlü yakalandı

2024-03-01 08:37 - Asayiş

Mersin’de kandilde 15 bin simit dağıtıldı

2024-02-25 12:01 - Güncel

Diyarbakır polisinden gaspçılara operasyon

2024-02-25 10:43 - Asayiş

Organize suç örgütlerine operasyon: 37 gözaltı

2024-02-29 09:34 - Güncel

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Kredi Kartı Taksit İddiaları Doğru Değil!

2024-02-27 06:58 - Ekonomi

Ardahan eksi 18,6 derece ile buz tuttu

2024-02-25 10:41 - Bölge

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır