?>

Muş’ta hasadı yapılan buğday değirmenlerde öğütülüyor

Muş’ta 17 bin çiftçi tarafından 1 milyon 250 bin dekarda hasadı yapılan buğday, değirmenlerde öğütülerek tandır ekmeği için una dönüştürülüyor..

Ekonomi - 3 yıl önce

Muş’ta 17 bin çiftçi tarafından 1 milyon 250 bin dekarda hasadı yapılan buğday, değirmenlerde öğütülerek tandır ekmeği için una dönüştürülüyor.

Kentte geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, hasadını yaptığı buğdayı una dönüştürmek için merkeze bağlı Kepenek köyü yakınındaki taş ve modern değirmende yoğunluk oluşturmaya başladı. Elde ettikleri unları torbalara doldurarak traktör ve pikaplara yükleyen vatandaşlar, kışlık hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Özellikle ekmek fiyatlarındaki artışla tandır ekmeğine daha da ağırlık veren kırsal kesimdeki vatandaşlar, kışın ekmek sıkıntısı yaşamamak için unlarını hazır hale getiriyor.

Hasköy ilçesinde 16 dönüm alanda buğday ekimi yaptığını ifade eden çiftçilerden Latif Çelik, hasadın iyi olduğunu ve yaklaşık 4,5 ton buğday elde ettiğini söyledi.

Elde ettiği buğdayı una dönüştürmek için değirmene geldiğini anlatan Çelik, “Allah’a şükürler olsun. Devletimizin desteğiyle buğday tohumunu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden aldık. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Memnunuz. Elde edeceğimiz unla tandırda ekmek yapacağız ve evimizin ihtiyacını gidereceğiz. Ekmek pahalı, alınmıyor. Fırından ekmek alırsak günde 15-20 ekmek bize yetmez. Ancak bu şekilde idare ediyoruz. Kendi buğdayımızı un yapıp, pişirip yiyoruz. 1 yılı bu şekilde idare ediyoruz” dedi.

15 dönüm alanda ekim yapan çiftçilerden Mehmet Çelik ise “Yaklaşık 4 ton buğday aldım. Her sene buğday ekip, kendi ihtiyacımı karşılıyorum. Eğer tandır, buğday ve un kendimin olmasa dışarıdan aşağı yukarı 12-13 ekmek almam gerekir. Tandır ekmeği daha sağlıklı ve daha lezzetli. Fırından aldığımız ekmeğin hem lezzeti yok hem de tat alamıyoruz ya da biz bu şekilde alıştık. Tandır ekmeği uzun süre bayatlamıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Pervane ailesinin, mutlu günü

2022-08-01 00:00 - Kültür Sanat

Batman Üniversitesi aday öğrencilere tanıtılıyor

2022-07-30 00:00 - Eğitim

Mimari tasarım ve uygulamada iklimlendirmenin önemi Diyarbakır’da anlatıldı

2022-07-30 00:00 - Ekonomi

Erzincan’da hastanede “Şehit Yakınları ve Gaziler Destek Birimi” hizmete açıldı

2022-07-27 00:00 - Sağlık

Diyarbakır'da kaza sonrası kavga; 4 yaralı, 7 gözaltı

2022-08-01 00:00 - Güncel

Vali Su’dan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’ne ziyaret

2022-08-01 00:00 - Kültür Sanat

Filenin Sultanları, dünya şampiyonasının hazırlıklarına başladı

2022-07-29 00:00 - Spor

Muş’ta hasadı yapılan buğday değirmenlerde öğütülüyor

2022-08-02 00:00 - Ekonomi

Uzmanlardan güneş gözlüğü tavsiyesi

2022-07-27 00:00 - Sağlık

Doğalgaz dönüşüm işi yaptırılacaktır

2022-07-29 00:00 - -

İlgili Haberler

Zeytin ve zeytinyağı tanıtımı yapıldı

15:58 - Ekonomi

Tezgahlarda palamut yok, hamsi çok

12:43 - Ekonomi

Samsun’da 11 ayda 1,5 milyon kişiye havayolu hizmeti

11:57 - Ekonomi

Bağda kalan üzümler ev ekonomisine can suyu oluyor

15:20 - Ekonomi

Otomotiv ihracatı kasımda ayında yüzde 16 artışla 3,7 milyar dolar oldu

11:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır