?>

Niğde Teknopark’ın ek bina temeli atıldı

Güncel - 1 yıl önce

Niğde Teknopark’ın 6 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni ek binası için temel atma töreni düzenlendi.
Törene Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Niğde Teknopark, Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon projeleriyle şehrin girişimcilik ekosistemine öncülük ediyor. Yeni ek bina ile birlikte daha fazla işletme ve girişimciye ev sahipliği yapmayı hedefleyen Teknopark, modern ofis alanlarının yanı sıra laboratuvarlar, toplantı salonları ve ortak çalışma alanları gibi donanımlarıyla dikkat çekiyor.
Vali Çelik: “Geleceğe Yapılan Bir Yatırım”
Törende konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, bu yatırımın şehrin bilim ve teknoloji alanındaki hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Çelik, “Niğde’nin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında bölgesel bir merkez olma yolundaki çalışmalarını destekliyoruz. Bu ek bina, sadece bir yapı değil; aynı zamanda şehrimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır” dedi.
Başkan Özdemir: “Gençler ve Girişimciler İçin Yeni Fırsatlar”
Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise teknoloji ve girişimciliğin Niğde’nin kalkınmasındaki rolüne dikkat çekti. Özdemir, “Niğde’nin kalkınması için teknoloji ve girişimciliğin önemine inanıyoruz. Teknopark’a yapılan bu ek bina, gençlerimize ve girişimcilerimize daha fazla fırsat sunacak” ifadelerini kullandı.

2025’te Hizmete Girecek

2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan yeni ek bina, hem yerel hem de ulusal düzeyde Ar-Ge faaliyetlerini destekleyecek. Ayrıca, Niğde Teknopark’ın kapasitesini artırarak teknoloji tabanlı işletmelerin büyümesine imkan tanıyacak.
Niğde Teknopark’ın bu yatırımı, bölgenin teknolojik altyapısını güçlendirerek girişimcilik ekosistemine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bismil’de Gıda Güvenliği denetimi yapıldı

2025-01-13 17:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kaçak ağlarla avlanılan sazan balıkları ele geçirildi

2025-01-17 18:08 - Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

2025-01-12 02:56 - Güncel

Eşini uykusunda başından vurarak öldürdü

2025-01-17 01:37 - Asayiş

Gaziantep Bebek Kütüphanesi ebeveynlerin tercihi haline geldi

2025-01-17 11:48 - Güncel

Çorum’da on binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı

2025-01-17 18:52 - Eğitim

Uyuşturucu satın almak ve kullanmak suçundan aranan şahıs yakalandı

2025-01-17 22:47 - Asayiş

Kayseri'de müstakil evde korkutan yangın

2025-01-12 02:46 - Güncel

Adana'da otomobil takla attı : 2 yaralı

2025-01-13 10:55 - Asayiş

Adıyaman’da, Dünya Gümrük Haftası kutlanıyor

2025-01-16 18:22 - Güncel

İlgili Haberler

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Yarım ay, kızıl ve beyaz tonlarıyla hayran bıraktı

01:38 - Güncel

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 1 kişi evinde ölü bulundu

22:32 - Diyarbakır

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde Ödül Heyecanı: Diyarbakır’da Sergi ve Şölen Düzenlenecek

17:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gündüz Sıcağı Kaçıyor

16:59 - Diyarbakır

Evde Yetiştirilen Ağaç ve Süs Bitkileri İçin Kritik Uyarı

16:54 - Diyarbakır

Dünya Kupası Zaferi Rektörlükte Paylaşıldı

15:28 - Diyarbakır