?>

Pezeşkiyan: "Gazze’nin yeniden inşası için İslam ülkeleriyle koalisyon kurulmalı"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Tahran’da Hamas yetkilileri ile yaptığı görüşmede Gazze’nin yeniden inşası ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması için İslam ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir koalisyon kurulması gerektiğini söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da Hamas yetkilileri ile bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Pezeşkiyan görüşmede, Gazze halkının İsrail’e karşı verdiği mücadelede elde ettiği başarıları takdirle karşıladığını belirterek, "Gazze halkı, ağır bedeller ödemesine rağmen Siyonist rejimin hedeflerini gerçekleştirmesine izin vermedi. Bu büyük bir başarıdır ve tüm direniş güçlerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı."İslam ülkeleri, Gazze’yi yeniden ayağa kaldırabilir"
Pezeşkiyan Gazze’nin yeniden inşası ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması için İslam ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir koalisyon kurulması gerektiğini belirterek, "İslam ülkeleri ortak hareket ederek Gazze’yi yeniden ayağa kaldırabilir ve bölge halkının yaşam şartlarını iyileştirebilir" şeklinde konuştu.İran’ın Filistin direnişine verdiği desteğin devam edeceğini vurgulayan Pezeşkiyan, "Biz, Filistin direnişinin nihai zaferine inanıyoruz. Çünkü bu, Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın vaadi olarak yer almaktadır" dedi."Gazze halkı, direnişin en ön saflarında yer almakta"
Hamas yetkilileri ise İran’a verdikleri destek için teşekkür ederek, "Bu görüşmenin, İslam Devrimi’nin yıl dönümüyle ve Gazze halkının zaferiyle aynı döneme denk gelmesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Gazze halkı, direnişin en ön saflarında yer almakta ve elde edilen zafer onların kararlılığı sayesinde mümkün olmuştur " ifadelerini kullandı.

Aynur Sena Çabuk

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’ndan huzurevine anlamlı ziyaret

2025-02-07 11:07 - Güncel

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Yöresel ürünler yoğun ilgi gördü

2025-02-03 15:25 - Bölge

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

900 rakımlı kar altındaki köyde yaşama mücadelesi

2025-02-08 16:38 - Güncel

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

Bismil Pamuk Çayı'nda inceleme

2025-02-06 14:21 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın En İşlek Caddesinde Büyük Tehlike

12:36 - Diyarbakır

Lice'de Alevlerin Ortasında Yaşam Mücadelesi

12:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Minibüs Bariyerleri Aşıp Karşı Şeride Geçti

11:57 - Diyarbakır

Bodrum'daki Ölümlü Kazada Ev Hapsi Kararı Tepki Çekti

11:52 - Diyarbakır