?>

PKK’nın Silah Bırakma Kararına Destek: Tarihi Bir Dönüm Noktası

Terör örgütü PKK’nın kendini feshederek silah bırakma kararı, iş dünyası ve sivil toplumdan olumlu yankı buldu. Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, yaptıkları ortak açıklamalarla gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Diyarbakır - 10 ay önce

DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, kararın Türkiye'nin toplumsal barışı ve ekonomik kalkınması açısından kritik öneme sahip olduğunu belirterek, “Uzun yıllardır ülkemizi meşgul eden terör ve şiddet ortamının sona ermesi yönünde atılan bu adımı tarihi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“PKK’nın silah bırakması ve kendini feshetmesi, ülkemizin geleceği adına umut verici bir gelişmedir. Bu kararın ardından fikirlerin konuşulduğu, yatırımların ve üretimin önünün açıldığı bir sürece girilmesi, sadece ekonomik açıdan değil, toplumsal birlik ve gençlerimizin geleceği için de çok değerlidir. İş dünyası olarak, bu süreçte üzerimize düşen tüm sorumlulukları almaya hazırız. Barış ortamı, yatırım ortamıdır. Bu güven ortamının yeniden tesisi için atılacak her adımı destekleyeceğiz.”

Şehit Ailelerinden Destek ve Teşekkür

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz de yaptığı açıklamada, terörün sona ermesi yönünde verilen mücadelenin önemli bir aşamaya geldiğini ifade etti.
PKK’nın silah bırakmasının, devletin kararlı duruşunun ve liderliğin bir zaferi olduğunu vurgulayan Gündüz, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin mücadelesi, devlet aklı ve milli birlik ruhu bu başarıyı mümkün kılmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllardır dile getirdiği “iç cepheyi sağlam tutma” stratejisinin doğruluğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirten Gündüz, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu süreçte gösterdiği kararlılık ve milli duruş takdire şayandır. Bu başarı, her iki liderin vizyonu ve cesareti sayesinde mümkün olmuştur” diye konuştu.
Gündüz, konuşmasının sonunda şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere minnettar olduklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti, terörün gölgesinden çıkıp daha huzurlu ve güçlü bir geleceğe doğru yürümektedir. Bu kazanımı korumak hepimizin görevidir” ifadelerine yer verdi.

Barış ve Yatırım Umudu

Her iki kurumun ortak vurgusu ise Türkiye'nin geleceğinde barış ortamının sağlanmasıyla birlikte yatırım, istihdam ve toplumsal kalkınmanın önünün açılacağı yönünde oldu. Açıklamalarda, tüm toplum kesimlerinin bu sürece katkı sunması ve kalıcı barış için el birliğiyle çalışması çağrısı yapıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Bugün onların günü

2025-05-08 13:48 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Cevat Yıldız elli yaşında üniversiteye başladı, şimdi de Zazaca kitap yazıyor

2025-05-10 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da endemik bitki zenginliği tehlikelide

2025-05-11 00:50 - Diyarbakır

Ağaçtan Düşen Vatandaş Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi

2025-05-08 12:15 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

2025-05-07 09:49 - Asayiş

Diyarbakır’da 2 kardeşten 2 milyonluk motosiklet vurgunu

2025-05-06 08:23 - Asayiş

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

2025-05-09 11:29 - Asayiş

Diyarbakır'ın göbeğinde sopalı ve kemerli kavga

2025-05-07 11:12 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır