?>

Sami Uğurlu: "Fenerbahçe’nin oyuncu kalitesi oldukça iyi’’

Spor - 1 yıl önce

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe’nin oyun kalitesi olduğunu söyleyemeyiz belki ama oyuncu kalitesi oldukça iyi" dedi.
Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Alanyaspor sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Maçı aslında iki yarı farklı değerlendirmek gerekiyor. Birinci yarıda topa biraz daha sahip olan oyunu biraz daha yönlendiren bir Fenerbahçe takımı vardı. Özellikle Eden Dzeko’nun önde göstermiş olduğu santral oyunu pozitif anlamda Fenerbahçe adına biraz daha onları öne taşımaya yetti diyebiliriz. Bizim de geçiş oyunlarıyla bulmak istediğimiz pozisyonlar vardı, iki tane net pozisyon bulduk. Bunlardan faydalanamadık. Ancak oyunun ilk yarı geneline baktığımızda biraz daha Fenerbahçe lehine olduğunu söyleyebilirim. İkinci yarı yaptığımız iki oyuncu değişikliği ile önceki maçta Sergio’nun bir hastalığı vardı. O yüzden oynatamamıştık onu. Onun oyuna girmesi yine Makouta’nın onunla birlikte oyuna girmesi oyunu biraz daha bizim lehimize çevirdiğini söyleyebiliriz. Daha fazla üçüncü bölgede kalmaya çalıştık. Özellikle Fenerbahçe’nin sağ tarafını Yusuf’la Augusto ile etkili kullandığımızı gördük. Orada da aslında merkeze kadar girdiğimiz 4-5 pozisyon var ama sonuçlandırmada çok etkili olamadık" diye konuştu.

"Onları tebrik ediyorum"

Uğurlu, ligin ikinci yarısında bazı maçlardan puanlar çıkarıp alt sıralardan kurtulmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Çünkü ligin altından kurtulmak için böyle maçlardan ekstra puanlar almak gerekiyor. Biz de bu 4 karşılaşmadan 2 galibiyet çıkardık. 6 puan aldık. Bu bizim adımıza genel anlamda olumlu diyebiliriz. Ancak bu maçı da kazanıp tamamen alt taraftan kurtulmak istiyorduk. Bizim için çok pozitif olarak aynı zamanda moral motivasyon olarak çok ciddi şekilde geri dönüşü olacaktı Ama olmadı. Önümüzde Hatayspor maçı var. Onun hazırlıklarını yapacağız. Hatay maçı ve Adana Demir maçı oradan alacağımız galibiyetlerle alt taraftan tamamen kurtulmak istiyoruz. Fenerbahçe maçı adına yine söyleyeceğim, Fenerbahçe’nin oyun kalitesi olduğunu söyleyemeyiz belki ama oyuncu kalitesi oldukça iyi. Pozisyona girmese de bazı pozisyondan gol çıkarabilen oyuncuları var. Bununla birlikte bu etkili oyuncuların sonuçlandırdığı iki pozisyonda galip geldiler. Onları tebrik ediyorum."
"Yeni transferler 1-2 hafta sonra takımı çok şey katacak"
Yapılan transferler ile ilgili konuşan Uğurlu, "Enes Keskin’i aldık. Enes kupa maçında da oynadı. Tonny Vilhena’yı da aldık. Panathinaikos’ta tamamen oynamadığını gördük. Çok az süre aldı. Çok etkili ve kaliteli bir oyuncu. Bize çok şey katacağını düşünüyorum ama 2-3 hafta ihtiyacı var. Şu anda hazır değil. Santrfor bölgesine kesinlikle ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. O da bu akşam Alanya’ya gelecek. Bu oyuncuların takımımıza katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. İyi ve kaliteli oyuncular bize alıştıklarında, ayak uydurduklarında 1-2 hafta sonra takıma çok şey katacaklarını düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Diyarbakır’ın Nüfusu 2024 Yılında Artışa geçti

2025-02-06 13:20 - Diyarbakır

Kanser tedavisinde en etkili yöntem: Bilimsel ve kanıta dayalı tedavi yöntemleri

2025-02-06 13:03 - Sağlık

Merkezefendi’de buz pateni coşkusu devam ediyor

2025-02-03 20:27 - Spor

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Diyarbakır'da Sosyal Konut Hamlesi Başlıyor

2025-02-03 14:37 - Diyarbakır

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sivaslı kick boksçular, Dünya Kupası’na damga vurdu

10:51 - Spor

Kepez’de hız ve rekabet rüzgarı esecek

12:38 - Spor

Dicle Üniversitesi Öğrencisi Elif Berfin Altun Dünya Sıralamasında İlk 20’ye Girdi

12:09 - Spor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü Avrupa’da Zirveye Damga Vurdu

10:54 - Spor

Nahit Eren: "Süper ligin en genç takımıyız, hedefimiz Avrupa kupalarına gitmek"

23:44 - Spor

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır