?>

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne iki önemli sağlık ünvanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında "Sağlığı Geliştiren Belediye" ünvanını almaya hak kazandı. Belediye ayrıca "Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş" ünvanını da alarak bu ünvana sahip Türkiye’deki 4. büyükşehir belediyesi oldu.

Sağlık - 1 ay önce

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yerel yönetimlerde sağlıklı yaşamı destekleyen uygulamaları güçlendirmek amacıyla yürütülen Sağlığı Geliştiren Belediye (SAGEB) Programı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin belgelendirme süreci tamamlandı.

Süreç sonucunda belediyeye verilen "Sağlığı Geliştiren Belediye Belgesi", Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a takdim edildi. Belgenin, belediyenin sağlıklı yaşamı destekleyen şehircilik anlayışını benimsediğinin ve toplum sağlığını geliştirmeye yönelik çalışmalarını kurumsal bir yaklaşımla sürdürdüğünün göstergesi olduğu belirtildi.

Törende ayrıca Sağlık Bakanlığı çalışmaları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesine "Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş" ünvanı da verildi. Bu ünvanla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bu ünvana sahip 4. büyükşehir belediyesi oldu.

Belge takdim törenine Başkan Halit Doğan ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras’ın yanı sıra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Şahin, başkan yardımcıları, belediyenin ilgili daire başkanları ve birim sorumluları katıldı.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ayağı Yuvaya Takılan Leylek, Duyarlı Vatandaşın İhbarıyla Kurtarıldı

2026-08-07 13:30 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kadın girişimciler ev ekonomisine güç katıyor

2026-08-07 16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yılların cuma geleneği yaşatılıyor

2026-08-07 15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaşlardan dilencilere tepki

2026-08-07 15:32 - Diyarbakır

Çermik'te Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Amedspor Forması Sürprizi

2026-08-07 13:25 - Diyarbakır

Bismil'de Tefeciliğe Büyük Darbe

2026-08-07 14:01 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar memnuniyetle karşıladı

2026-08-12 01:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da emlak sektöründe “kayıt dışı” fiyat tepkisi

2026-08-11 13:04 - Diyarbakır

Bağlar'da silahlar konuşuyor

2026-08-05 15:53 - Diyarbakır

’Kız meselesinde’ kan aktı: 2 yaralı

2026-08-06 00:42 - Asayiş

İlgili Haberler

"Akciğer sağlığını korumak için belirtileri hafife almayın"

09:59 - Sağlık

Samsun’da Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi hizmete girdi

11:40 - Sağlık

Şaphane Gaipler köyünde içme suyu için 220 metrelik sondaj

09:11 - Sağlık

Cildi yaşlandıran hatalar

10:31 - Sağlık

Düzce’de sağlık farkındalığı çalışmaları sürüyor

10:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır

54 Bin Kilometrelik Kültür Yolculuğu: Koçerlerin Hikâyesi Kitap Oldu

15:33 - Diyarbakır

Melik Ahmet Caddesi'nde Kaldırım İşgali Tepkisi: Yayalar Geçmekte Zorlanıyor

15:28 - Diyarbakır