?>

Sıradaki Hedef Anadolu mu?

İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumuna tepki gösteren 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, "Artık müdahale zamanı gelmiştir. Çünkü İsrail’in gözünde sıradaki hedef Anadolu topraklarıdır" diyerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Ortadoğu’da yaşanan İsrail-İran savaşı sürerken, sivil toplum kuruluşlarından (STK) İsrail’e yönelik tepkiler giderek büyüyor. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, İsrail’in yıllardır bölgede kan döktüğünü, barışı sabote ettiğini ve insanlık onurunu hiçe saydığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.
Gündüz, yaptığı açıklamada, “Bir yanda kibirli, gözü dönmüş bir devlet; diğer yanda ise sessiz kalanlar, görmezden gelenler. Her bomba sadece bir ülkeyi değil, insanlığı hedef alıyor. Kimse kendini bu zulümden uzak sanmasın. Bu vahşetin hedefinde şehirler kadar inançlar, değerler ve insanlık onuru da var” dedi.

“Müdahale Etme Zamanı Gelmiştir”

İsrail Başbakanı Netanyahu’yu “soykırımcı” olarak nitelendiren Gündüz, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını da eleştirdi. Gündüz, “İsrail terör devleti komşumuz İran’a saldırılarını sürdürüyor. Yarın hangi ülkeyi hedef alacağı belli değil. Bu gidişle sırada Anadolu toprakları var. Dolayısıyla artık müdahale etme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

"Zalime Karşı Durmak İnsanlığın Gereğidir"

Uluslararası topluma ve Türkiye halkına çağrıda bulunan Abbas Gündüz, “Adaletin, insanlığın ve vicdanın tarafında saf tutmak gerekir. Zulüm karşısında sessiz kalan herkes, bu vahşetin ortağıdır. Zalimlere karşı durmak insan olmanın ilk şartıdır. Türk milleti olarak bizim görevimiz de her zaman olduğu gibi mazlumun yanında, zalimin karşısında yer almak olmalıdır” ifadelerini kullandı.
STK’ların da art arda tepki gösterdiği son gelişmeler, uluslararası kamuoyunun İsrail’e karşı daha net bir duruş sergilemesi yönündeki çağrıları da beraberinde getiriyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin’de öğrencilere karne hediyesi olarak etkinlikler düzenleniyor

2025-06-16 09:43 - Kültür Sanat

En Yeşil İlçesi Olarak Öne Çıkıyor

2025-06-18 18:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani'de dev yılan görenleri hayrete düşürdü

2025-06-16 15:25 - Diyarbakır

Felaket Kapıda

2025-06-19 18:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da silahlı kavga: Çok sayıda yaralı var

2025-06-20 13:56 - Diyarbakır

CHP’li belediye 60 yıllık gazete binasını mühürledi

2025-06-18 15:12 - Siyaset

Diyarbakır'da yine yangın

2025-06-18 14:16 - Diyarbakır

İranlılar ülkeyi terk etti

2025-06-17 10:33 - Bölge

Dubai çikolatasını yiyen çocuğun imdadına annesi yetişti!

2025-06-17 11:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yarım asırlık sesin izleri

2025-06-17 10:50 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gazetecinin Yaralandığı Saldırı Sonrası GGC'den Sert Tepki

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gözlük uzmanından önemli uyarılar

13:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Menü ve Fiyat Şeffaflığı Vatandaşın Beğenisini Kazandı

13:01 - Diyarbakır

Sıcak Hava Klima ve Vantilatör Satışlarını Uçurdu

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Medeniyet Yolu Misafirlerini Bekliyor

11:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Gazetecinin Yaralandığı Saldırı Sonrası GGC'den Sert Tepki

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gözlük uzmanından önemli uyarılar

13:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Menü ve Fiyat Şeffaflığı Vatandaşın Beğenisini Kazandı

13:01 - Diyarbakır

Sıcak Hava Klima ve Vantilatör Satışlarını Uçurdu

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Medeniyet Yolu Misafirlerini Bekliyor

11:57 - Diyarbakır