?>

Sivas’ın silüetini yeniledi

Sivas’ta şehir merkezinde inşa edilen Merkez Camisi bitme noktasına geldi. 4 minareli büyük cami şehrin her yerinden görülebilirken Sivas’ın silüetini yeniledi.

Kültür Sanat - 3 saat önce

Sivas’ta şehir merkezinde yapımına 2020 yılında başlanılan Merkez Camisi hayırseverlerin destekleriyle bitme noktasına geldi. 17 bin metrekare alanda inşa edilen 4 minareli caminin dış işlemleri büyük oranda bitti. İçerisindeki işlemler ve çevre düzenleme çalışmaları süren caminin hayırseverlerin devam eden destekleriyle kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Şehir meydanıyla bitişik inşa edilen caminin kapalı alanında 2 bin 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Gece aydınlatmaları da tamamlanan cami şehrin her noktasından rahatlıkla görülebiliyor. Cami henüz hizmete açılamasa da tamamlanma aşamasındaki dış yapısı ile şehrin silüetinde yerini aldı.

Kaya Erdoğan yapımı devam eden caminin Sivas’ın gurur duyacağı bir eser olduğunu belirtip, "Sivas için güzel bir iş, gayet güzel, her taraftan gözüküyor. Çok muazzam. Hem turizm açısından hem diğer konularda Sivas’ın bir gururu oldu. Camiyi takdir ediyoruz, emeği geçenlere, elini taşın altına koyanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kadir Küpeli ise artık Sivas’ın da 4 minareli bir camisi olduğunu ifade edip, "Bütün şehirlerde dört minareli cami var, bizim de oldu. Şehrimizin bir simgesi haline gelecek ve geldi de. Yapılan her şey güzeldir, eleştiri olmasın. Çok güzel bir şey, her taraftan görülüyor. Kardeşler Tepesi’nden de görülüyor, Merakum’dan da görülüyor. Şehrimizin imajı oldu, çok güzel bir şey. İstanbul’un Fatih Camisi varsa Sivas’ın da Merkez Camisi var" şeklinde konuştu.

Orhan Kaya ise camiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Memlekete, millete hayırlı olsun. Cemaati bol olsun. Süslü camilerin önemi yok, önemli olan kaliteli, samimi mümin kulların içinde saf tutması."
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti

2025-12-16 18:59 - Siyaset

'Neler Oluyor Hayatta' Hakan Ural neden yok?

2025-12-12 14:24 - Güncel

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a çoklu organ yetmezliği tanısı kondu

2025-12-10 15:36 - Asayiş

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

2025-12-12 14:23 - Siyaset

Asıl gerekçesi belli oldu! İmamoğlu’nun diploması neden iptal edildi?

2025-12-12 14:47 - Siyaset

MHP’li vekil vefat etti; Cenaze töreninde siyasiler saf tuttu

2025-12-11 15:24 - Asayiş

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır partisinden istifa etti!

2025-12-10 15:38 - Siyaset

Oykun Başar’ın acı günü

2025-12-12 14:21 - Siyaset

Tel Aviv semalarında füze alarmı

2025-12-11 15:23 - Dünya

TBMM’de MTA Bütçesi Görüşüldü: “2026, Türkiye Yüzyılı’nın Güçlü Bütçesi Olacak”

2025-12-16 10:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Ankaralı Coşkun’dan telif açıklaması

10:53 - Kültür Sanat

Renkli Çoraplı Kuzgun oyunu sahnelendi

10:42 - Kültür Sanat

ADÜ’de Türk Dilinin Tarihi ve Birliği Konuşuldu

09:49 - Kültür Sanat

Mut Alahan Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ilgi noktası oldu

10:12 - Kültür Sanat

Tokat Belediyesi’nden Üreten kadınlara destek

10:17 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın görünmeyen kahramanları

13:48 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayhan Tabur’a Uluslararası Kongrede Önemli Ödül

13:32 - Diyarbakır

Meteoroloji’den Güneydoğu İçin Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

13:01 - Bölge

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır