?>

Sokak hayvanlarının tüm sorumluluğu artık belediyede

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, imzaladığı protokolle kent genelindeki sokak hayvanlarının toplanmasından beslenmesine ve bakım evlerinde barındırılmasına kadar tüm sorumluluğu üstlenme kararı aldı.

Güncel - 4 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil, Şahinbey belediyeleri iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde protokol imzalandı.

Protokol ile ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarında bulunan başıboş, sahipsiz, güçten düşmüş ve tehlike arz eden kedi ile köpeklerin yakalanması, taşınması, aşılanması, kısırlaştırılması, tedavi ve bakımlarının yapılması ile beslenmesi süreçlerindeki tüm sorumluluğu Gaziantep Büyükşehir üstlenmiş olacak. Bu iş birliği ile şehir genelinde yetki ve görev çatışmasının önüne geçilecek.

"Biz, doğa dostu, hayvan dostu bir şehiriz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada sahipsiz hayvanların korunmasının önemini vurgulayarak, "Doğa dostu, hayvan dostu bir şehiriz. Her bir canlı bize emanet. Bu protokol, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla hayata geçirildi. Şehrimizin sahip olduğu doğal yaşam merkezi Avrupa’nın en iyilerinden biri, yıllardır bu alana yatırım yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz de çok büyük destek verdi. Yasal çerçevede bütçeden ayrılacak payla birlikte bu hizmetleri daha güçlü yürüteceğiz" dedi.

"Bu model, bakanlığımız tarafından da örnek gösteriliyor"

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise protokolün yasal düzenlemeler doğrultusunda şehre önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Yeni mevzuata göre belediyelerin sahipsiz hayvanlara ilişkin yükümlülüklerini en doğru şekilde yerine getirmeleri için bu iş birliği modelini geliştirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda sahip olduğu barınak ve personel kapasitesi tüm ilçeler adına kullanılacak. Böylece hem kaynaklar daha verimli kullanılacak hem de ilçe belediyelerine ek bir yük binmeyecek. Bu model, Bakanlığımız tarafından da örnek gösteriliyor" diye konuştu.

Protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve ilçe belediye başkanları ya da temsilcileri tarafından imzalandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Genç Model Üst Geçit Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-08-20 14:15 - Asayiş

Başkan Sekmen’e Anjiyo Yapıldı

2025-08-20 14:21 - Asayiş

Aydın’ın Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan AK Partiye geçti

2025-08-15 11:28 - Siyaset

Yolsuzluk Soruşturmalarında Çifte Standart Endişesi: Son Ankette Dikkat Çeken Sonuçlar

2025-08-16 15:04 - Siyaset

Foça Eski Belediye Başkanının Oğlu Kerem Dirim Sazlıkta Ölü Bulundu

2025-08-17 13:00 - Asayiş

Aydın CHP Gençlik Kolları’nda İstifa ve Görevden Alma Depremi

2025-08-14 12:49 - Siyaset

Aydın’daki Sürpriz Hamle Sonrası Belediye Başkan Transferleri Konuşuluyor

2025-08-19 14:48 - Siyaset

Ankette Türkiye Birinci Çıktı

2025-08-15 15:12 - Dünya

Aydın’da İstifaları Beraberinde Getirdi

2025-08-15 14:19 - Siyaset

Ukrayna’dan Rusya’ya Kritik Darbe: Olya Limanında İran’dan Gelen İHA Parçaları Taşınan Gemi Vuruldu

2025-08-16 14:47 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı: Valilik Tedbir Çağrısı Yaptı

17:21 - Güncel

Çin'de 6 Büyüklüğünde Deprem

16:23 - Güncel

Müziğin efsane ismi hayatını kaybetti!

16:15 - Güncel

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır