?>

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan damızlık düve yetiştirme merkezi ve düve alım desteği

Bakanlık, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması ile bu merkezlere hayvan ve makine alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerimizin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmelerine teşvik için toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladık." dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezi kurulması kapsamında ahır yapımı ile bu merkezler için makine ve hayvan alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladı.
Öte yandan damızlık düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlar için yetiştiricilere de yüzde 50 hibe desteği veriliyor.
Bakan Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını bildirdi.
Bakanlık bünyesindeki Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), hayvancılığı desteklemek için bir yandan projeler yürütürken diğer yandan aile işletmelerine yönelik hibe destekleri veriyor.
Damızlık düve yetiştirme merkezleri
HAYGEM, 2016 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin karar kapsamında, damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması için yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağladı. 26 ilde oluşturulan bu merkezlerde işletmelere ahır yapımı, makine ve hayvan alımına yönelik destekler verildi. Bu kapsamda yatırımcı ve üreticilere toplam 45 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildi.
Damızlık düve yetiştirme merkezlerinin çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen kriterler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bu merkezler belirli aralıklarla Bakanlıkça denetleniyor.
Düve alım desteği
Öte yandan HAYGEM, damızlık düve yetiştirme merkezlerinden yerli hayvan alınması durumunda üreticilere yüzde 50, Bakanlığın izin verdiği hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi durumunda da yüzde 40 hibe desteği sağlıyor.
Uygulamanın başladığı 2017 yılından bu yana üreticilere toplam 35 milyon TL’lik hibe ödemesi gerçekleştirildi.
"Hayvansal üretimde verimliliğin daha da artırılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor"
Bakan Yumaklı, hayvancılığın daha da geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti.
Özellikle aile işletmelerinin ihtiyacı olan damızlık materyallerin yurt içinden sağlanması amacıyla Bakanlığın yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezlerinin önem taşıdığını vurgulayan Yumaklı, yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri durumunda da yine yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını dile getirdi.
Bakan Yumaklı, yetiştiricilerin her daim yanında olduklarının altını çizerek şunları kaydetti:
"Nitelikli damızlık hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla yüzde 50 hibe desteğimizle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon liralık kaynak aktardık. Aynı zamanda bu merkezlerden hayvan temin eden yetiştiricilerimize yüzde 50, Bakanlığımızca izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin eden yetiştiricilerimize de yüzde 40 destek sağlayarak 35 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu kapsamda hibe desteği tutarımız toplamda 80 milyon lirayı buldu." 
Haftanın Öne Çıkanları

Hacı Bayram-ı Veli kimdir?

2023-09-04 11:10 - Kültür Sanat

AK Parti Sözcüsü Çelik "Afganlar Konya'da eğitiliyor" iddialarını yalanladı

2023-09-05 10:53 - Siyaset

Bakan Tekin'den imam hatip okullarıyla ilgili açıklama

2023-09-03 15:11 - Siyaset

Meksika'da silahlı çatışma: 5 ölü

2023-08-30 00:44 - Dünya

İmam Hatipliler Kurultayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

2023-09-03 17:14 - Güncel

Japonya son 125 yılın en sıcak yazını gördü

2023-09-02 08:49 - Dünya

Müslüman mezarlığına saldırı

2023-09-04 06:39 - Güncel

Diyarbakır'da ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı esnasında çökme

2023-09-04 00:38 - Güncel

58 yıldır topladığı antikalarla evini müzeye çevirdi

2023-09-02 15:10 - -

Hedef 1 milyon 500 bin bitki

2023-08-30 16:48 - -

İlgili Haberler

Düğün.com ile Diyarbakır’da Düğün Planlamak Daha Kolay

17:13 - Ekonomi

Domaniç’te aronya üretimine yönelik teknik çalışmalar sürüyor

09:55 - Ekonomi

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Eski Hastaneler Bölgesi İçin “Vizyon Dönüşüm” Çağrısı

16:13 - Diyarbakır

YKS’de Polis Ekipleri Geç Kalan Adaylar İçin Seferber Oldu

15:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Adayları En Çok Türkçe Zorladı

15:34 - Diyarbakır

Ergani’de Öğrenciyi Polis Ekipleriyle Son Dakikada Sınava Yetişti

13:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday Paylaşımı Oğul Babasını Öldürdü

12:49 - Diyarbakır