?>

Trabzon’da 35 yıllık doktorun "Hız ve Huzurun Kesişimde" resim sergisine yoğun ilgi

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Ulusoy’un "Hız ve Huzurun Kesişimde" isimli sergisi sanatsevelerin beğenisine sunuldu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Ulusoy, tıp kariyerinin ardından ilk kişisel resim sergisini açtı. Küçük yaşlarda ressam olma hayali kuran Ulusoy, meslekteki uzun yıllarının ardından tuvale döktüğü resimlerini 17-28 Ocak tarihlerinde Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.
Yoğun ilginin olduğu resim sergisinin açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Hız ve huzurun konu edildiği resimlerinin bulunduğu serginin açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ahmet Metin Genç, “Tarih, kültür ve sanat şehri olan Trabzon’umuzda sanatsal etkinliklerde mümkün olduğunca katılmaya çalışıyorum. Kalıcı olan özgün olandır. Belediye başkanının yaptığını gelip başka bir belediye başkanı yapabilir. Ama sanatçının yaptığını sadece kendisi yapabilir. Çünkü onun ruhuyla kendi aleminde kurguladığı, düşündüğü ve hayata geçirdiği eser özgün nitelikte sanat eseridir. Onun için çok kıymetli” dedi.
Prof. Dr. Hülya Ulusoy ise, sergide 25 eserin bulunduğunu belirterek, "Bu benim ilk kişisel sergim. Yaşadığım heyecanı herkes bilir. 2008 yılından beri atölyede resim çalışmalarına başladım. Sergideki resimlere baktığım zaman kış mevsiminin beyaz karlarla dolu örtüsünün, sonbaharın altın sarısı renklerinin iç dünyamızın ihtiyaç duyduğu yansıtan manzaralar göreceksiniz. Benim hissettiğim sizlere de hissettirmek istediğim huzur ve sessizlik doğayla bütünleşme isteğini uyandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ne zaman ilçe oldu? İşte detaylar

2025-01-11 11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kayıp Kedi'yi bulana ödül verilecek

2025-01-13 16:17 - Diyarbakır

Fenomen 1 Milyon Mehmet hayatını kaybetti

2025-01-12 02:57 - Güncel

GGC’den gazetemize ödül

2025-01-12 14:56 - Diyarbakır

Kartal Belediyesi kreşlerinde karne heyecanı

2025-01-17 17:27 - Eğitim

Gazipaşa'da “yufka ekmek” seferberliği

2025-01-12 02:52 - Güncel

İran, hava savunma tatbikatı gerçekleştiriyor

2025-01-12 18:55 - Dünya

Diyarbakır OSB’den İstihdam Atağı

2025-01-13 13:38 - Diyarbakır

Brezilya'da tarım işçilerine saldırı: 3 ölü 5 yaralı

2025-01-12 19:12 - Dünya

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır