?>

Trump: “Kanada 51. eyalet olursa birçok şey hakkında endişelenmenize gerek kalmaz”

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz yıl Helene Kasırgası nedeniyle büyük hasar gören Kuzey Carolina'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kanada'nın eyalet olması yönündeki isteğini yineleyerek “Eğer bu gerçekleşirse Kanada vatandaşları çok büyük bir vergi indirimi alırlar ve

Dünya - 2 yıl önce

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte geçtiğimiz yıl Helene Kasırgası nedeniyle büyük hasar gören Kuzey Carolina eyaletini ziyaret etti. Ziyareti çerçevesinde açıklamalarda bulunan Trump, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'nı (FEMA) eleştirdi.

“FEMA bu işi beceremedi ve biz de bunu tersine çevireceğiz”

Gelecekte afet yardım çalışmalarına federal hükümet yerine eyaletlerin öncülük etmesine yol açacak adımlar atmayı düşündüğünü belirten Trump, “FEMA'nın tüm konseptini gözden geçiriyoruz. Açıkçası, Kuzey Carolina vurulduğunda valinin bununla ilgilenmesi konseptini seviyorum. Florida vurulduğunda vali ilgilenir. Yani eyalet ilgilenir. Bir sorunu hemen çözmek için nereye gittiklerini bile bilmeyen bir grup insanın bir bölgeden gelmesi benim için hiç işe yaramayan bir şey” dedi.“Gelecekte afet yardımları bizden geçecek” ifadelerini kullanan Trump, “Yani FEMA'dan geçmek yerine bizden geçecek. Bence burası başlamak için iyi bir yer. Çünkü valinin ve diğer herkesin hakkını teslim etmek gerekirse, FEMA bu işi beceremedi ve biz de bunu tersine çevireceğiz” diye konuştu.“Kanada ile yılda 200 milyar dolar kaybediyoruz”
Konuşmasında Kanada'nın ABD'ye katılmasına da değinen Trump, bunun gerçekleşmesi halinde Kanadalılara “muazzam bir vergi indirimi” ile “çok daha iyi sağlık sigortası” sözü verdi. Kanada'nın ABD'nin 51. eyaleti olması halinde ordu konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacağını kaydeden Trump, “Kanada ile yılda 200 milyar dolar kaybediyoruz. Bunun nedeni araba yapmalarına, kereste almalarına izin vermemiz. Onların arabalarına ihtiyacımız yok, kerestelerine ihtiyacımız yok, gıda ürünlerine ihtiyacımız yok, çünkü aynı ürünleri sınırın diğer tarafında biz üretiyoruz” dedi.
Kanada'nın 51. eyalet olmasını çok istediğini vurgulayan Trump, “Eğer bu gerçekleşirse, Kanada vatandaşları çok büyük bir vergi indirimi alırlar ve ordu hakkında endişelenmenize gerek kalmaz, birçok şey hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Daha iyi sağlık güvencesine sahip olursunuz. Çok daha iyi sağlık güvencesine sahip olursunuz. Bence Kanada halkı bundan hoşlanacaktır, tabii açıklanırsa” ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Tartıştığı kardeşini beylik tabancasıyla vuran emekli polis tutuklandı

2025-01-20 17:03 - Asayiş

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

2025-01-18 18:42 - Diyarbakır

Öksürükten Kurtulmanın Doğal Yolu

2025-01-24 12:49 - Diyarbakır

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Meram Belediyesi taziye araçlarıyla en acı günlerinde de vatandaşların yanında

2025-01-20 13:38 - Güncel

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Tekere bağladığı horozuyla, tavuğunu arabasıyla birlikte satışa çıkardı

2025-01-18 09:42 - Güncel

Körfez çamur rengine döndü, dolu yağışı seralara zarar verdi

2025-01-22 21:38 - Asayiş

Sivas’ta 3.9 büyüklüğünde deprem

2025-01-20 09:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır