?>

Turgutlu Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Siyaset - 10 ay önce

Turgutlu Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapıldı. Şubat Ayı Meclis Toplantısında 1 ek gündem maddesi ile birlikte toplam 7 madde görüşülüp karara bağlandı.
Şubat Ayı Meclis Toplantısı Başkan Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde felakete yol açan depremde hayatını kaybedenleri şu sözlerle andı: "6 Şubat 2023’te, asrın felaketi olarak tarihe geçen ve hepimizin yüreğini derinden sarsan büyük bir felaketle karşılaştık. Kahramanmaraş merkezli, Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en yıkıcı depremlerinden biriyle, 50 binden fazla yurttaşımızı kaybettik. Ailesini, sevdiklerini kaybeden, evlerini terk eden, ocakları sönen yurttaşlarımızın acısı bizlerin de acısı oldu. Yıkımın büyüklüğü kelimelerle anlatılmayacak kadar derin. Ancak bu acıyı birlikte yaşadık, birlikte ağladık ve birlikte güçlü kaldık. Depremin ilk anından itibaren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini hemşehrilerimiz ile birlikte göstererek, yaraların sarılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya koyulduk. Hem maddi hem manevi desteğimizi esirgemedik. Bu büyük felaketin yaraları hala sarılıyorken, kaybettiğimiz canlarımızı asla unutmayacağız. Onların hatırası, bizlere daha güçlü olmayı ve birlikte hareket etmeyi hatırlatacak. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum."
Başkan Çetin Akın konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen teğmenler ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: "Beş teğmenimiz, haksız ve hukuksuz bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Disiplin soruşturması bahanesiyle verilen bu karar, yalnızca bu genç subaylara değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine ve Cumhuriyet’in temel değerlerine verilmiş bir karardır. Bu vatanın öz evlatları; yeminlerini ettiler, kılıçlarını kaldırdılar, Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarını tüm dünyaya haykırdılar. Ancak görüyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine bağlı olmak bugün bir suçmuş gibi gösterilmek isteniyor. İhraç edilen teğmenlerimizin yanındayız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal’in Askerleri!"
Başkan Akın, konuşmasında son zamanlarda muhaliflere yönelik artış gösteren gözaltılar, tutuklamalar ve hukuksuz uygulamalarla ile ilgili düşüncelerine de yer verdi. Berat Kandilleri ile Hızır Orucu vesilesiyle edilecek bütün dua ve ibadetlerin kabul olmasını da diledi.
Turgutlu Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gündemin yedinci ve son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kızların yanından geçerken ateş açan magandayı çöp atmak için evinden çıkan jandarma yakaladı

2025-02-03 00:03 - Asayiş

Yalova’da içme suyu hattında "köpüklenme" soruşturmasında 2 tutuklama

2025-02-03 00:08 - Asayiş

Galatasaray Morata’yı KAP’a bildirdi

2025-02-03 00:13 - Spor

Alvaro Morata, Galatasaray’ın 6. İspanyol futbolcusu oldu

2025-02-03 00:17 - Spor

Yazlık evlerden değeri 1 milyon liranın üzerinde eşya çalan 4 şüpheli yakalandı

2025-02-03 00:23 - Asayiş

Kediden korkarak camın üzerine düşen genç yaralandı

2025-02-02 00:08 - Asayiş

Yangında bayılan adama itfaiye erlerinden ilk müdahale

2025-02-02 00:12 - Asayiş

Trump, ABD'nin ilk varlık fonunun oluşturulması için kararname imzaladı

2025-02-04 00:03 - Dünya

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın naaşı memleketine uğurlandı

2025-02-05 00:03 - Asayiş

Kaza yapan motosiklet sürücüsüne otomobil çarptı: 1 ölü

2025-02-02 00:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Resmi Gazete’de Yeni Atama ve Görevden Almalar: Çok Sayıda Bakanlıkta Üst Düzey Değişiklik

16:39 - Siyaset

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır