?>

Türkiye ile Cezayir arasında adalet alanında işbirliği

Türkiye Adalet Akademisi ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu arasında hakim, savcı ve hakim eğitmenlerinin eğitimi ile yargısal alandaki işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Siyaset - 4 yıl önce

Başkent Cezayir’deki Adalet Bakanlığı’nda düzenlenen imza törenine Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Cezayir Adalet Bakanı Abdurreşid Tıbbi, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Abdülkerim Cadi, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş ile yetkililer katıldı.
Adalet Bakan Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamada,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018’de Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyaretle iki ülke arasındaki ilişkilerin büyük bir ivme kazanarak sürdüğünü belirtti.
Yılmaz, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin ticari ve kültürel alanda artarak devam ettiğini belirterek, “Bu kapsamda biz de bugün Türkiye Adalet Akademisi ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu arasında hakim ve savcıların eğitimi ve hakim eğitmenlerinin eğitimi, bilgi alışverişi, yargısal alandaki işbirliği üzerinde mutabakat zaptı imzaladık.” ifadelerine yer verdi.
İki ülke arasında bakanlıklar arası heyet ziyaretlerinin gerçekleşeceğini kaydeden Yılmaz, “Bu kapsamda diğer alanlarda, ticari, siyasi ve ekonomik alandaki işbirliğini yargı alanına da taşımış olacağız.” dedi.
Yılmaz, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Göktaş’a da çabalarından dolayı teşekkür ederek, “Cezayir’de çok faydalı bir diyalog ve görüşme gerçekleştirdik. Sayın Cezayir Adalet Bakanı Tıbbi tarafından da yüksek bir ilgiyle karşılandık. Buradaki temaslarımız devam ediyor. Umarım bundan sonra mutabakat zaptında imzaladığımız hususları bir bir gerçekleştirmiş oluruz.” diye kaydetti.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Özdemir ile Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Cadi de törende birer konuşma yaptı.
Özdemir, “Bugün burada, iki ülke arasında tarihe dayanan dostluğunun devamına ilişkin hakimler ve savcılar arasındaki kardeşlik hukukunu artırmaya yönelik bir işbirliği mutabakat zaptını imzalamış bulunmaktayız.” dedi.
Türkiye ile Cezayir’in adalet temelinde kurulan iki ülke olduğuna dikkati çeken Özdemir, her iki ülkenin temelinde İslam medeniyeti bağlamında adalet kavramının yattığını vurguladı.
Özdemir, büyük devletlerin adaletle kaim olabileceğini ve Türkiye ile Cezayir’in de bu çerçevede adalet kurumlarını daha güçlü kıldıkları sürece daha güçlü, daha müreffeh topluma ve devlete sahip olabileceklerini kaydetti.
Cezayir’in güçlü bir adalet sistemi olduğunu ifade eden Özdemir, Türkiye’nin de yargı alanında Cezayir dahil, dost ve kardeş ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye devam ettiğini bildirdi.
Özdemir, iki ülke kurumları arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının gereğini yerine getireceklerini vurgulayarak, çok kısa süre içerisinde bu anlaşmanın hayata geçirileceğini kaydetti.
Öte yandan Cezayir Hakimlik Yüksek Okulu Genel Müdürü Cadi ise, iki ülke kurumları arasında varılan işbirliği anlaşmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, bu bağlamda iki ülke hakim ve öğrenci hakimleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının yapılabileceğini söyledi.
Cadi, işbirliği çerçevesinde, iki kurum arasında ortak sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar, kurslar, araştırmalar ve derslerin düzenleneceğini belirterek, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşeceğini ifade etti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılık yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz

2022-12-27 00:38 - Siyaset

Yemek esnasında konuşmak sünnet midir?

2022-12-27 14:52 - Kültür Sanat

Prof. Dr. Tarhan: Yeme bozukluğu beyinde bağımlılık etkisi yapıyor

2022-12-24 10:26 - Güncel

Bakım onarım hizmeti alınacaktır

2022-12-21 12:28 - -

Batman'da kaç okul kütüphanesi ve kitap var?

2022-12-27 16:52 - Eğitim

Malatya’da kuruyan ağaç kavgasında kan aktı: 1 ölü

2022-12-27 19:37 - Güncel

Bakan Bozdağ'dan barolara CMK Ücret Tarifesi tepkisi

2022-12-21 08:33 - Siyaset

Hazreti Muhammed'e hakaret eden öğretim görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

2022-12-21 12:44 - Güncel

Malatya’da gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi

2022-12-21 12:35 - Güncel

"Saklambaç Operasyonu"nda gözaltına alınan 11 şüpheliden 10’u tutuklandı

2022-12-27 11:13 - Güncel

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır