?>

Türkiye-İran Arasında Dördüncü Sınır Kapısı İçin Kritik Adım

Van’ın Başkale ilçesi ile İran’ın Selmas ilçesi arasında planlanan yeni sınır kapısı için yer tespiti çalışmaları başladı. Kuzareş-Gelincik bölgesinde yapılacak kapı, iki ülke arasındaki ticareti ve bölgesel kalkınmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Bölge - 2 ay önce

VAN Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkileri geliştirecek yeni bir adım atılıyor. Van’ın Başkale ilçesi ile İran’ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Selmas ilçesi arasında dördüncü resmi sınır kapısının açılması için saha çalışmaları başlatıldı.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kuzareş (Gelincik) bölgesinde gerçekleştirilen yer tespiti çalışmalarına Türkiye ve İran’dan teknik heyetlerle birlikte katıldı. Türkmenoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu adım yalnızca iki ülke arasındaki dostluğu ve ticareti artırmakla kalmayacak, aynı zamanda sınır bölgelerimizin ekonomik kalkınmasına da ciddi katkılar sağlayacak.” dedi.
Türkmenoğlu, yeni kapının hem lojistik hem de insani geçişler açısından stratejik bir öneme sahip olacağını vurgularken, bölgedeki istihdama ve altyapı yatırımlarına da ivme kazandıracağını belirtti.
İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Habibullahzade, ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sınır kapısının yeri ve inşa edilecek gümrük tesisleriyle ilgili detaylı görüşmeler yapıldığını aktardı.
Yeni sınır kapısı, mevcut Bazergan, Razi ve Serv sınır kapılarının ardından Türkiye ile İran arasında hizmete girecek dördüncü resmi sınır kapısı olacak. Gümrük ve ticaretin daha etkin yürütülmesi için planlanan bu kapının, iki ülkenin ticaret hacmini artırması bekleniyor.
Bölge halkı ise gelişmeden umutlu. Yeni kapının açılmasıyla birlikte hem ulaşımın kolaylaşacağı hem de bölge ekonomisinin canlanacağı ifade ediliyor
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yemen’den İsrail’e Füze Saldırısı: Hava Savunması Devrede

2025-09-29 15:30 - Dünya

Yeni Diyanet İşleri Başkanı'nın ilk icraatları! Yerliye döndü

2025-09-27 13:19 - Güncel

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı! Sirenler çaldı...

2025-09-29 15:27 - Asayiş

Türk Limanları İsrail Bayraklı Gemilere Kapatıldı

2025-09-27 12:59 - Asayiş

Arabesk Müziğin Usta İsmi Güllü Hayatını Kaybetti

2025-09-26 10:57 - Asayiş

Güllü'nün komşuları kahreden gecede neler yaşandığını anlattı

2025-09-28 14:25 - Asayiş

Zincir markette vatandaşa akılalmaz tuzak

2025-09-25 16:02 - Ekonomi

Ümit Özdağ'dan Melih Gökçek'i kızdıracak Mansur Yavaş paylaşımı!

2025-09-24 15:41 - Siyaset

Gece kulübünde olay görüntü! Genç kadın ve dansçı gözaltına alındı

2025-09-26 15:46 - Bölge

İsrail, Yemen'in başkenti Sana'yı vurdu

2025-09-26 15:48 - Dünya

İlgili Haberler

500 Yıllık Osmanlı Mirası Mevlevihane Yeniden Hayat Buldu

15:16 - Bölge

Tunceli’de minikler, derse sporla hazırlandı

14:54 - Bölge

Son dakika Van'da deprem mi oldu?

11:45 - Bölge

Kıyı Ege’de Sağanak Uyarısı: Marmara ve İç Bölgelerde Sis ve Don Tehlikesi

11:12 - Bölge

Yüksekova’da Telefon Bataryası Patladı Aile Ölümden Döndü

13:52 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır