?>

Türkiye ve Ürdün'den Gazze'ye sağlık yardımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile "İşbirliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlıyoruz." dedi.

- - 3 yıl önce

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de gerçekleştirilen hastane saldırıları konusunda uluslararası muhataplarıyla görüşmeler yürüttüğünü ifade etti.
Bu çerçevede Ürdün Haşimi Krallığı Sağlık Bakanı Al-Hawari ile de istişarede bulunduklarını belirten Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:
"Gazze'ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir istişare yaptım. İşbirliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlıyoruz.
Gazze'de gerçekleştirilen hastane saldırıları konusunda uluslararası muhataplarımızla yaptığım görüşmeler çerçevesinde, Ürdün Haşimi Krallığı Sağlık Bakanı Sayın Firas İbrahim Al-Hawari ile de istişarede bulunduk.
Sayın Bakanı diğer ülkelerin Sağlık Bakanları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey yöneticileri ile yapmış olduğum görüşmeler konusunda bilgilendirdim. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimize yardımcı olabilmek için koordinasyon içerisinde ortak çalışma teklifinde bulundum.
Bu çerçevede, Sahra Hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavi için yaralıların ülkemize hava yoluyla nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu diğer görüşmelerimde olduğu gibi Ürdünlü mevkidaşıma da ilettim. Kendisi ülkemizin işbirliği önerisinden ve yaklaşımından dolayı Türkiye'ye müteşekkir olduklarını belirttiler.
Sayın Bakan ile görüşmemiz neticesinde sahada gerçekleştirilmesi mümkün olan işbirliği alanlarında planlama ve koordinasyon yapılabilmesini teminen Ürdün ve Türk yetkililerin öncelikle çevrimiçi toplantı yoluyla istişarelere hemen başlamasını ve gerek duyulması halinde fiziki çalışmaya geçilmesini, bu faaliyetleri gerçekleştirilirken Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ve Ürdün Ülke Ofislerinin de bizimle birlikte koordinasyon çalışmalarında bulunması hususlarında mutabık kaldık." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Çermik’te çeltik pirinci hasadında 700 ton rekolte bekleniyor

2023-10-18 11:06 - Diyarbakır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

2023-10-19 11:13 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Okulların gelecek yılki pansiyon ücretleri belirlendi

2023-10-18 13:20 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır

2023-10-17 21:10 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

Gazze sınırına tankları dizen işgal rejimi, siren sesleriyle saklanmaya çalışıyorlar

2023-10-15 12:52 - Dünya

Van'da binlerce kişi tek ses oldu: Ordular Gazze'ye

2023-10-18 05:37 - -

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Diyarbakır’da sahipsiz hayvanlar için yeni çalışma takvimi

15:35 - Diyarbakır

Tarihi surların dibinde şaşırtan görüntü

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 70 yaşındaki adam hastanelik oldu

15:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da acemi sürücüden trafikte dikkat çeken mesaj

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 9 ilde sahte fatura ağına operasyon

13:04 - Diyarbakır