?>

Türksat 6A'da son ateşleme

Yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın 5’inci ve son ateşlemesi gerçekleştirildi.

Bilim ve Teknoloji - 2 yıl önce

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’nın, yörünge yolculuğunda 5’inci ve son ateşlemesi başarıyla gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Uzay'da düzenlenen Türksat 6A 5. Ateşleme Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda Milli Uzay Programı'nın en önemli projelerinden biri olan Türksat 6A Projesi'nde çok önemli bir aşamayı, buradaki mühendislerin, araştırmacıların akıl ve alın teriyle başarıyla tamamladıklarını söyledi.
Bakan Kacır, "Türksat 6A'da yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranı yakaladık. Türksat 6A'nın dahil olmasıyla, Türksat uydularının kapsama alanı dünya nüfusunun yaklaşık 5 milyarının yaşadığı coğrafyalara erişebilecek." dedi.
Kaçır, "Türksat 6A, Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en yüksek kıymete sahip teknoloji platformu, teknoloji ürünüdür. Türksat 6A ile Türkiye artık kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri haline gelmiştir. Türksat 6A'nın geliştirilme süreci boyunca 23 farklı çeşitte 84 ekipmanı yerli olarak ürettik. 396 çevresel ve fonksiyonel testi kendi merkezimizde TUSAŞ Yerleşkesi'nde bulunan USET Merkezi'nde kendi imkanlarımızla başarıyla tamamladık. Nihayetinde Türksat 6A'da yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranı yakaladık. Türksat 6A'nın da dahil olmasıyla birlikte artık Türksat haberleşme uydularının kapsama alanı dünya nüfusunun yaklaşık 5 milyarının yaşadığı coğrafyalara erişme imkanına kavuşmuş olduk. Özellikle Hindistan, Endonezya, Malezya ve Tayland, Türksat 6A ile birlikte Türksat haberleşme uydularının kapsama alanına dahil oldu. Türksat 6A'da yaşadığımız ilklerden en önemlisi belki de yörünge transferlerini kendi ekiplerimizin kabiliyetleriyle yapabilmekti. Çünkü bu yetkinlik, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda geliştireceği yeni uydu ve uzay sistemlerinde, yeni projelerinde değerlendireceğimiz önemli bir kabiliyeti bize getirmiş oldu." 
Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A'da son ateşleme

2024-07-18 09:20 - Bilim ve Teknoloji

Kur’an Eğitim Merkezlerine kayıtlar başladı

2024-07-15 12:50 - Eğitim

İşgalciler Han Yunus'ta katliam yaptı: Şehid ve yaralılar var

2024-07-16 14:59 - Dünya

PKK/YPG, 2 çocuğu daha "zorunlu askerlik" bahanesiyle kaçırdı

2024-07-17 12:57 - Dünya

13 ilde "Siberağ-1" operasyonu: 35 gözaltı

2024-07-18 08:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a yönelik saldırıyı kınadı

2024-07-14 11:00 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, “Bundan Sonra Hiç Kimse Böyle Bir Kalkışmaya Cesaret Edemeyecektir”

2024-07-15 17:08 - Siyaset

Diyarbakır’da eski HDP’li ilçe başkanının kardeşi silahlı saldırıda öldü

2024-07-16 11:07 - Diyarbakır

Reber Ahmed: Sınır bölgelerindeki istikrarsızlığın nedeni PKK

2024-07-14 08:43 - Dünya

Diyarbakır'ın Tarihî Sur İlçesi Hafta Sonu Turist Akınına Uğradı

2024-07-14 16:40 - Diyarbakır

İlgili Haberler

DicleFest 2026 başlıyor

11:22 - Bilim ve Teknoloji

X Platformuna Erişim Sorunu

16:40 - Bilim ve Teknoloji

Grok Skandalı: Küfürlü Yanıtlar Tepki Çekti

15:30 - Bilim ve Teknoloji

Nurol Teknoloji’den balistik seramikte ezber bozan üretim

12:05 - Bilim ve Teknoloji

Uzmanlardan Uyarı: Her Hesap İçin Ayrı Parola Kullanın!

10:33 - Bilim ve Teknoloji

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır