?>

Uzman Doktor Kuba, sıcak havanın insan üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Cemil Kuba, sıcak havaların insan üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Sağlık - 2 yıl önce

Batman'ın, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olduğunu söyleyen Kuba, özellikle vatandaşlardan temmuz ve ağustos aylarında daha dikkatli olmalarını istedi.
Sıcak havalarda insan vücudunun metabolizması biraz daha hızlandığını ve ter atmadan dolayı vücutta sıvı ihtiyacının doğduğunu vurgulayan Kuba, sıcak havada sıvı tüketiminin önemine işaret etti.
Kuba, "Normal zamanlardan daha fazla sıvı ihtiyacı olur. Özellikle sıcak havalarda çok daha fazla ter attığımız için idrar çıkışı azalır ve susama hissi artar. Bununla beraber vücutta halsizlik, yorgunluk, kas krampları, baş dönmesi, çarpıntı ve tansiyon düşmesi gibi belirtiler görülebilir." dedi.

"Kronik hastalar sıcağın hissedildiği saatlerde dışarı çıkmamalı" Özellikle yaşlılar, kalp hastaları, şeker hastaları ve ameliyat geçirmiş hastaların çok daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Kuba, "Bu hastaların sıcağın en çok hissedildiği öğlen saatlerinde dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Yaşlı ve kronik hastalığı olanlar klimalı ortamında olsalar bile ortamı sık sık havalandırmalı gerekmektedir. Nemli ve sıcak yerlerden uzak durmalarını, mümkünse günde bir defa veya gün aşırı banyo yapmalarını öneriyoruz." diye konuştu.

"Günde en az 2 veya 3 litre su tüketilmeli" Gün içerisinde bol sıvı tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Kuba, şöyle devam etti:"Vatandaşların günde en az 2 veya 3 litre su tüketmelerini istiyoruz. Kalp sorunu olanlar ise sıvı tüketimine biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor ki başka sorunlar yaşanmasın. Kalp hastaları da minimum bir veya bir buçuk litre su tüketmeleri gerekiyor. Kalp ilaçlarını düzenli almaları lazım. Hamile ve çocuklar da aynı şekilde bunlara uymaları gerekiyor. Özellikle terleme, kramp, çarpıntı ve şuur bulanıklığı hissedilmesi durumlarında da mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmeleri gerekmektedir." 

Haftanın Öne Çıkanları

Otobüs tıra çarptı: Yaralılar var

2024-07-12 09:42 - Asayiş

Gram altın kaç lira?

2024-07-16 08:40 - Ekonomi

Trump'ı öldürmeye çalıştığı iddia edilen suikastçı hakkında bilinenler

2024-07-15 11:38 - Dünya

Mayıs ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi açıklandı

2024-07-11 10:08 - Ekonomi

Diyarbakır'da Bir Garip Olay

2024-07-14 23:54 - Diyarbakır

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 7 yaralı

2024-07-11 00:46 - Güncel

Güneşin altında yumurta pişirdiler

2024-07-16 11:19 - Bölge

Tarım işçilerini taşıyan midibüs devrildi: 12 yaralı

2024-07-15 08:52 - Güncel

Polise polisi şikayet etti, basın mensuplarına “Kamerayı kapat” talimatı verdi

2024-07-11 00:39 - Asayiş

Ruanda, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandık başında

2024-07-15 12:49 - Dünya

İlgili Haberler

MSKÜ’nün sağlık taramasında tespit edildi

14:18 - Sağlık

Boyun ve bel ağrısı tedavisinde yeni dönem

13:55 - Sağlık

Binde bir görüyordu, kornea nakliyle yeniden hayata tutundu

10:41 - Sağlık

Diyetisyen Zişan Sobacı: Yaz meyvelerini tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat

09:43 - Sağlık

Muğla Sağlık Hizmetleri Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

11:23 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da hastane çevresinde korkutan yangın: Alevler geniş alana yayıldı

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sıcak hava sonrası tarihi sokaklarda hareketlilik başladı

14:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Stadyum zemini dev fanlarla korunuyor

14:48 - Diyarbakır

DTSO Meclisi’nden siyasi liderlere çağrı

14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da AK Parti’nin 25. yılına özel program

14:26 - Diyarbakır