?>

Van’da “E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji” eğitimi

Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji” eğitimi Van’da gerçekleştirildi..

Dünya - 7 yıl önce

Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji” eğitimi Van’da gerçekleştirildi.
Van İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı eğitimde; Ağrı, Bitlis, Hakkari, Siirt ve Şırnak illerinden gelen il bilişim sorumlusu, e-nabız ve teletıp - teleradyoloji sorumluları ile bağlı hastanelerinde görev yapan bilişim konularında etkin 80 katılımcı yer aldı. Eğitimde ‘E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji’ye veri akışlarının nasıl yapılacağı konularında Sağlık Bakanlığı danışmaları Saniye Kara, Berrin Gündoğdu ve Halil Çolak tarafından katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.
Eğitim hakkında bilgi veren Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Bir vatandaşımız, kendisine çekilen röntgen filmini ya da laboratuvar sonucunu fiziki olarak eline almadan E-Nabız sistemi üzerinde rahatlıkla hem kendisi görebiliyor hem de gerektiğinde başka hekimler tarafından değerlendirilebiliyor" dedi.
E-Nabız üzerinden muayene, tetkik ve tedavilerin nerede yapıldığına bakılmaksızın tıbbi özgeçmişe tek bir yerden ulaşabildiğine dikkat çeken Dr. Sünnetçioğlu, "E-nabız sayesinde vatandaşlarımızın sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik ve tahliller tek bir veri tabanına kaydediliyor. Böylece hem kendileri hem de gerektiğinde hastanın hekimi sağlık kayıtlarına kolaylıkla erişebiliyor. Hekimler açısından hastanın geçmiş bilgilerine bakarak, tanı koyma, hastalığın seyri konusunda bilgi sahibi olma noktasında kolaylıklar sağlıyor" şeklinde konuştu.
E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji sistemlerinin ekonomik açıdan da faydası bulunduğunu vurgulayan Dr. Sünnetçioğlu, "Hastaya A hastanesinde yapılan tetkik, B hastanesine gittiğinde bilinmediği için yeniden tetkik istenebiliyordu. Ancak şimdi bu sorunlar yaşanmayacak. Tetkik ve tahliller bir hastane tarafından yapılınca, gerektiğinde 81 ilde sistem üzerinden görülerek değerlendirilebilecek" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te metruk binada göçük

2019-04-04 00:00 - Asayiş

Hakkari’de yılın ilk mantarı piyasaya çıktı

2019-04-07 00:00 - Diyarbakır

Van’da “E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji” eğitimi

2019-04-10 00:00 - Dünya

10 Nisan Polis Haftası

2019-04-10 00:00 - Güncel

Kayserili sporcular Avrupa Şampiyonasında

2019-04-05 00:00 - -

Protokol eşlerinden TOGEM ziyareti

2019-04-09 00:00 - -

Baharın gelmediği ilçeye kar geldi

2019-04-10 00:00 - -

Türk Yıldızları 2019 gösteri takvimini açıkladı

2019-04-05 00:00 - Güncel

Hasta taşıyan ambulansın önüne çığ düştü

2019-04-07 00:00 - -

Haliliye Belediyespor’da play-off heyecanı

2019-04-05 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

ABD’de katil uçak düştü

02:01 - Dünya

Ateşkes Bir Günde Çöktü Saldırı Başladı

01:19 - Dünya

Kimyasal Tank Patlamasında Can Kaybı 11’e Yükseldi

21:34 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

10:29 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Kalbi Kirliliğe Teslim Oldu

23:25 - Diyarbakır

Lice'de Nehirde Kaybolan Vedat Karabulut'tan Hâlâ Haber Yok

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaklık Arttı, Trafik Çilesi Katlandı

16:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Doğal Çözüm

16:48 - Diyarbakır

Çüngüş’te Çiftçilere Yüzde 50 Hibeli Tarım Ekipmanı Desteği

16:46 - Diyarbakır