?>

Vicdanları sızlatan olayda yeni gelişme

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terk edilmiş bir bebeğin kurtarıldığı olayda, vatandaş Hakan, bebeği kanlı bezle sarılı bir şekilde bulduğunu ve durumu hemen yetkililere bildirdiğini açıkladı. Hakan, yaşanan trajik olayın ardından, "Madem bakamıyorsunuz, çocuk esirgeme yurtlarına götürün. Küçücük bebeği niye ölüme terk ediyorsunuz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün yaşanan olayda, metruk bir evin merdivenlerinde terk edilmiş erkek bebeği bulan Hakan adlı vatandaş, duygusal anları paylaştı. Hakan, bebeğin bulunduğu metruk evin İskenderpaşa Mahallesi Yalıbahçe Sokak'ta yer aldığını ve olayın dün saat 15.00 sıralarında meydana geldiğini belirtti.
Sokak sakinlerinin bebeğin ağlama sesini duyarak evden çıktığını ifade eden Hakan, bebeği poşetten çıkardıktan sonra durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdiğini ve ardından kanlı bezle sarılı bebeği temizlemek ve ısıtmak amacıyla eve götürdüğünü söyledi.

Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri olay yerine gelerek bebeği teslim aldı ve sağlık ekiplerine ulaştırdı. Bebek, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra bebeği terk eden kişinin M.C. (26) isimli anne olduğunu tespit etti. Anne, yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı; tedavisi ise hastanede devam etmektedir.
Hakan, yaşanan dehşet verici olayda bebeğin kanlı bezle sarılı bir halde metruk evde ölüme terk edildiğini belirterek, bebeği temizleyip ısıtarak polis ve sağlık ekiplerine teslim ettiği anları anlattı. Bebek, Hakan'ın müdahalesiyle biraz kendine geldi.

Hakan, olayın ardından bebeğin bulunduğu kanlı bezin bir kenara bırakılarak temiz bir bezle sarıldığını ve yetkililere teslim edildiğini ifade ederek, "Madem bakamıyorsunuz, çocuk esirgeme yurtlarına götürün. Küçücük bebeği niye ölüme terk ediyorsunuz?" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden KAAN paylaşımı

2024-02-21 11:31 - Bilim ve Teknoloji

Türkiye'de Bir İlk: Karakulaklara Uydu Takip Cihazı Takıldı!

2024-02-22 12:09 - Bilim ve Teknoloji

Sivas Milli Eğitim Müdürü Yener: “Çocuklarımızın gönlüne dokunmalıyız”

2024-02-22 09:19 - Eğitim

Ergani Demirli Köyü'nde Kemal Atabey'e büyük destek

2024-02-22 15:21 - Siyaset

Kar ve Çiğdemlerin İlginç Dansı!

2024-02-23 11:06 - Bölge

2023-YDUS 2. dönem tercihleri başladı

2024-02-21 11:50 - Eğitim

O ilimizde barajlarında doluluk oranı yüzde 75'i geçti

2024-02-21 13:52 - Güncel

Erzincan'da çalışmalar aralıksız sürüyor

2024-02-18 00:12 - Güncel

Diyarbakır'da deprem konutları hazır!

2024-02-19 16:00 - Diyarbakır

11 yaşındaki çocuk öldü, sürücü tutuklandı

2024-02-24 00:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Cep Telefonu Kullanıcılarını İlgilendiren Uyarı

15:39 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Genç Karateci Türkiye Üçüncüsü Oldu

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da soğuktan korunmanın yolları

14:33 - Diyarbakır

Sosyal Medyada Dini Değerlere Saygısızlığa Tepki

14:13 - Diyarbakır

Dr. Zahit Taş’tan Diyarbakır’da Sağlık Semineri

13:37 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Cep Telefonu Kullanıcılarını İlgilendiren Uyarı

15:39 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Genç Karateci Türkiye Üçüncüsü Oldu

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da soğuktan korunmanın yolları

14:33 - Diyarbakır

Sosyal Medyada Dini Değerlere Saygısızlığa Tepki

14:13 - Diyarbakır

Dr. Zahit Taş’tan Diyarbakır’da Sağlık Semineri

13:37 - Diyarbakır