?>

Yalova’da "Okulumda KanPanya Var" projesi ilgi görüyor

Eğitim - 1 yıl önce

Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, "Okulumda KanPanya Var" projesi çerçevesinde Yalova Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sunan projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. YEGES çerçevesinde Kızılay iş birliğiyle düzenlenen "Okulumda KanPanya Var" etkinlikleri büyük ilgi görüyor.
Etkinlikler çerçevede İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ederek kan bağışı etkinliğine katıldı. Kan bağışının hayati önemi ve toplumsal dayanışmadaki rolü üzerine bilgilendirmeler yapılan program, öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin değerler eğitimi ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla örtüşen etkinlik, gençlerin vicdani, ahlaki ve insani duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçlıyor.
Akmeşe, kan bağışının yalnızca sağlık kuruluşlarının değil, bireylerin ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, sürece katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmenin de öncelikli hedeflerden biri olduğunu ifade eden Akmeşe, bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkesin kendisiyle gurur duyması gerektiğini vurguladı.
Kızılay iş birliğiyle gerçekleştirilen "Okulumda KanPanya Var" etkinlikleri, il genelinde farklı okullarda devam edecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, öğrencilerin topluma duyarlı, vicdan sahibi ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmesi adına bu tür projelere daha fazla yer verilmeye devam edilecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da alan yok kiralayan çok!

2025-02-23 16:26 - Diyarbakır

Ahlat Devlet Hastanesine yeni bilgisayarlı tomografi cihazı kazandırıldı

2025-02-19 14:53 - Sağlık

Adana’da aracın arkadan çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü öldü

2025-02-19 00:28 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

2025-02-18 02:47 - Spor

Mersin’de ’Üretmezsek Tükeniriz Tarım Konferansı’ düzenlendi

2025-02-22 17:22 - Ekonomi

Kahramanmaraş’ta kayanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti

2025-02-20 17:32 - Asayiş

Şenol Güneş: "Teslim olmak bu takımın genlerinde yok"

2025-02-19 14:37 - Spor

Aydın’da oryantiring heyecanı

2025-02-24 16:17 - Spor

Araştırmacı Yazar Tunç: Ramazan ayını kendimiz için bir muhasebe ayı yapalım

2025-02-22 12:51 - Bölge

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Anne ve Oğulun Gurur Hikayesi

11:44 - Eğitim

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Otluk Alan Ateşe Verildi, Ağaçlar Zarar Gördü

23:18 - Diyarbakır

Dicle Nehri Kıyısındaki Hayvan Pazarı Alarm Veriyor

23:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Vakıf Bursluları ve Aileleri Hipodromda Buluştu

23:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’a Dev İstihdam Hamlesi

17:02 - Diyarbakır

DTSO’dan Suriçi Düzenlemelerine Destek

15:35 - Diyarbakır