?>

Yaren Leylek İle Adem Amca'nın Dostluk Bağlarını Aşan Bir Hikaye!

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde, balıkçı Adem Yılmaz ile yıllardır devam eden dostluk hikayesi, bu sene erken bir buluşma ile başladı. Yaren Leylek, 13. yılda da göç döneminde gelerek, Adem Amca'nın kayığına kondu.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 3 yıl önce

Geçmiş yıllara nazaran daha erken bir tarihte gelmesi dikkat çeken Yaren Leylek'in ziyareti, bölge turizmini canlandırdı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da bu sevince ortak olarak Adem Amca ve Yaren Leylek'i ziyaret etti. Başkan Özkan, Yaren'in yavrularına bu sene de cip takmayı planladıklarını belirtti. Ancak, Yaren'in uzun bir yolculuktan sonra yorgun olduğu da gözlemlendi.

Her yıl göç döneminde Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne yerleşen Yaren Leylek, yaz boyunca Adem Yılmaz'la birlikte zaman geçiriyor. Bu yılın buluşması, 29 Şubat'ta gerçekleşti, geçmiş yıllarda ise 17 Mart'ta gerçekleşmişti.
Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olma özelliğine sahip. Her yıl binlerce leyleğin uğradığı bir göç rotası üzerinde bulunan köy, yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor.

Adem Yılmaz ile başlayan bu masalsı dostluk hikayesi, uluslararası alanda da büyük ilgi gördü. Yunanistan'da gölge oyunu olarak sahnelendi, Avusturya ve Almanya'da ise ders kitaplarına konu oldu. 2019'da Burak Doğansoysal tarafından filme alınan "Yaren" belgeseli, Prag Film Ödülleri'nde en iyi belgesel ödülü kazandı.
Bu hikaye, Eskikaraağaç Leylek Köyü'nü bir turizm merkezi haline getirirken, bölgeye gelen turist sayısını da artırdı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Adem Amca ve Yaren Leylek'in heykelini diktirerek hikayenin ölümsüzleşmesini sağladı.

Bugün, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sisli havada Eskikaraağaç Köyü'ne gelerek Adem Yılmaz'ın sevincine ortak oldu. Özkan, Yaren Leylek'i ve Adem Amca'yı ziyaret ederek, bu mutlu buluşmayı kutladı.

Balıkçı Adem Yılmaz, Yaren'in bu sene erken geldiğini belirterek, "Çok şükür kavuştuk. İnşallah bu sene de güzel günler geçireceğiz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya Diplomasi Forumu'na 20'den fazla devlet başkanı katılacak

2024-02-26 08:16 - Güncel

Şehit Şehmus Karakut Ortaokulu Diyarbakır Yıldızlar Futbol Şampiyonası'nda Zafere Ulaştı

2024-03-01 14:53 - Spor

Gazze'de açlık nedeniyle şehit olan çocukların sayısı 13'e yükseldi

2024-02-29 12:15 - Dünya

TRT’nin yeni dizisi ’Mehmed: Fetihler Sultanı’nın galası yapıldı

2024-02-27 23:02 - Kültür Sanat

İzmir'de firari 5 hükümlü yakalandı

2024-03-01 08:37 - Asayiş

Mersin’de kandilde 15 bin simit dağıtıldı

2024-02-25 12:01 - Güncel

Deprem bölgelerinde 110 bin işçi var!

2024-02-24 09:03 - Ekonomi

Diyarbakır polisinden gaspçılara operasyon

2024-02-25 10:43 - Asayiş

Ardahan eksi 18,6 derece ile buz tuttu

2024-02-25 10:41 - Bölge

Organize suç örgütlerine operasyon: 37 gözaltı

2024-02-29 09:34 - Güncel

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır