?>

Yeter artık bu sorunu çözün

Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarında klima sorunu sürüyor. 46 derecelik hava sıcaklığına rağmen bazı minibüslerde hâlâ klima açılmıyor. Vatandaşlar bu ihmale tepki gösterirken, yetkililerden hâlâ somut bir adım gelmedi.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da yaz sıcağı tüm şiddetiyle devam ederken, minibüslerdeki klima sorunu da çözüm bekliyor. Kent genelinde 46 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen birçok minibüste klimalar hâlâ açılmıyor. Bu durum, her gün işe giden, okula veya hastaneye ulaşmaya çalışan yüzlerce vatandaşı adeta çileden çıkarıyor.
Gelen tepkilere ve medyada yer alan haberlere rağmen herhangi bir denetim ya da yaptırım uygulanmaması, vatandaşlarda "bu sorun görmezden mi geliniyor?" sorusunu gündeme getirdi. Özellikle öğle saatlerinde iç sıcaklığı 50 dereceyi aşan minibüslerde seyahat eden vatandaşlar, bu ihmalkârlığın artık bir eziyete dönüştüğünü ifade ediyor.
Her gün aynı sıkıntıyı yaşadığını belirten bir yolcu, şikâyetini şu sözlerle dile getirdi:"Kapalı bir kutunun içinde, saatlerce sıcakta bekletiliyoruz. Terden sırılsıklam oluyoruz, çocuklar ağlıyor, yaşlılar fenalık geçiriyor. Klima var ama çalıştırılmıyor. Bu nasıl vicdan?"
Klima çalıştırmayan bazı minibüs şoförlerinin hâlâ “yakıt tüketimi” ya da “motor gücü düşüyor” gibi gerekçeler sunduğu iddia ediliyor. Ancak artan şikâyetlere ve sosyal medyadaki paylaşımlara rağmen, ne bir cezai işlem uygulanıyor ne de denetimlerde bir artış gözlemleniyor.
Uzmanlar, bu sıcaklıklarda kapalı ve havasız ortamlarda uzun süre kalmanın ciddi sağlık risklerine yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle tansiyon, kalp ve solunum rahatsızlığı olan bireyler için bu durumun hayati sonuçları olabileceği belirtiliyor.
Vatandaşlar, konunun artık sadece konfor değil, halk sağlığı meselesi haline geldiğini söylüyor. Minibüslerde klima kullanımının zorunlu hale getirilmesi, denetimlerin sıklaştırılması ve kurallara uymayanlara yaptırım uygulanması yönünde talepler giderek artıyor.
Yaz sıcaklarının etkisini daha da artıracağı bu dönemde, minibüslerdeki klima sorununun çözüme kavuşmaması, her geçen gün daha fazla insanı mağdur etmeye devam ediyor. Diyarbakırlılar, artık somut adımlar bekliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin Ardından Felaket: Dev Yanardağ Uyandı!

2025-07-30 17:01 - Dünya

Nazar duası ve önemi

2025-08-02 16:11 - Güncel

Diyarbakır-Eğil Karayoluna 24 Kilometrelik Yeni Yol Geliyor

2025-08-01 12:06 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

Yoğun ve fedakar çalışma ile ilçe halkının takdirini kazandılar

2025-08-02 16:32 - Güncel

Batman’da Hobi Bahçelerine Yıkım Şoku

2025-07-30 14:20 - Bölge

Diyarbakır'da bu oteldeki kuşların ayrı ayrı odası var

2025-07-31 10:38 - Diyarbakır

Diyarbakır'da havuz yoksa römork var

2025-07-29 11:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da artık bıçak kemiğe dayandı Gazze İçin Ayağa Kalkıldı

2025-07-28 10:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da demirciler zorda

2025-07-29 13:20 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Kahvehane Önünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

22:44 - Diyarbakır

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kahvehane Önünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

22:44 - Diyarbakır

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır