?>

Yeter artık bu sorunu çözün

Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarında klima sorunu sürüyor. 46 derecelik hava sıcaklığına rağmen bazı minibüslerde hâlâ klima açılmıyor. Vatandaşlar bu ihmale tepki gösterirken, yetkililerden hâlâ somut bir adım gelmedi.

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakır’da yaz sıcağı tüm şiddetiyle devam ederken, minibüslerdeki klima sorunu da çözüm bekliyor. Kent genelinde 46 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen birçok minibüste klimalar hâlâ açılmıyor. Bu durum, her gün işe giden, okula veya hastaneye ulaşmaya çalışan yüzlerce vatandaşı adeta çileden çıkarıyor.
Gelen tepkilere ve medyada yer alan haberlere rağmen herhangi bir denetim ya da yaptırım uygulanmaması, vatandaşlarda "bu sorun görmezden mi geliniyor?" sorusunu gündeme getirdi. Özellikle öğle saatlerinde iç sıcaklığı 50 dereceyi aşan minibüslerde seyahat eden vatandaşlar, bu ihmalkârlığın artık bir eziyete dönüştüğünü ifade ediyor.
Her gün aynı sıkıntıyı yaşadığını belirten bir yolcu, şikâyetini şu sözlerle dile getirdi:"Kapalı bir kutunun içinde, saatlerce sıcakta bekletiliyoruz. Terden sırılsıklam oluyoruz, çocuklar ağlıyor, yaşlılar fenalık geçiriyor. Klima var ama çalıştırılmıyor. Bu nasıl vicdan?"
Klima çalıştırmayan bazı minibüs şoförlerinin hâlâ “yakıt tüketimi” ya da “motor gücü düşüyor” gibi gerekçeler sunduğu iddia ediliyor. Ancak artan şikâyetlere ve sosyal medyadaki paylaşımlara rağmen, ne bir cezai işlem uygulanıyor ne de denetimlerde bir artış gözlemleniyor.
Uzmanlar, bu sıcaklıklarda kapalı ve havasız ortamlarda uzun süre kalmanın ciddi sağlık risklerine yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle tansiyon, kalp ve solunum rahatsızlığı olan bireyler için bu durumun hayati sonuçları olabileceği belirtiliyor.
Vatandaşlar, konunun artık sadece konfor değil, halk sağlığı meselesi haline geldiğini söylüyor. Minibüslerde klima kullanımının zorunlu hale getirilmesi, denetimlerin sıklaştırılması ve kurallara uymayanlara yaptırım uygulanması yönünde talepler giderek artıyor.
Yaz sıcaklarının etkisini daha da artıracağı bu dönemde, minibüslerdeki klima sorununun çözüme kavuşmaması, her geçen gün daha fazla insanı mağdur etmeye devam ediyor. Diyarbakırlılar, artık somut adımlar bekliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin Ardından Felaket: Dev Yanardağ Uyandı!

2025-07-30 17:01 - Dünya

Nazar duası ve önemi

2025-08-02 16:11 - Güncel

Diyarbakır-Eğil Karayoluna 24 Kilometrelik Yeni Yol Geliyor

2025-08-01 12:06 - Diyarbakır

Bakan Uraloğlu'ndan 2027 Seçimleri İçin Dikkat Çeken Açıklama

2025-08-02 23:40 - Siyaset

Yoğun ve fedakar çalışma ile ilçe halkının takdirini kazandılar

2025-08-02 16:32 - Güncel

Batman’da Hobi Bahçelerine Yıkım Şoku

2025-07-30 14:20 - Bölge

Diyarbakır’da Yatırım Yapacaklara Dijital Rehber!

2025-07-31 16:42 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bu oteldeki kuşların ayrı ayrı odası var

2025-07-31 10:38 - Diyarbakır

Çözüm Sürecinde İsmi Geçmeyen Demirtaş Hakkında Şaşırtan Yorumlar

2025-08-01 16:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır