?>

Yunusemre’de 2 bin 802 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde belediye tarafından yürütülen ağız ve diş sağlığı eğitimleriyle 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca 2 bin 802 ilkokul öğrencisine ulaşıldı. Uzman diş hekimi tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri ve ağız bakımının önemi anlatıldı.

Sağlık - 1 ay önce

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde belediye tarafından yürütülen ağız ve diş sağlığı eğitimleriyle 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca 2 bin 802 ilkokul öğrencisine ulaşıldı. Uzman diş hekimi tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri ve ağız bakımının önemi anlatıldı.

Yunusemre Belediyesi, çocuklarda ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca ilçedeki ilkokullarda yürüttüğü eğitim çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar kapsamında toplam 2 bin 802 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Yunusemre Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Koruyucu Diş Hekimliği Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde Dernek Başkanı Diş Hekimi Faruk Tomruk, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgiler verdi. Eğitimlerde çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri ile ağız bakımının temel kuralları uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitim faaliyetleri kapsamında ilçe genelindeki ilkokullarda toplam 2 bin 802 öğrenciye ulaşılarak erken yaşta sağlıklı ağız ve diş bakım alışkanlığı kazandırılması hedeflendi.

Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, "Çocuklarımızın yalnızca akademik başarılarını değil, fiziksel ve sosyal gelişimlerini de önemsiyoruz. Erken yaşta kazanılan ağız ve diş sağlığı alışkanlıkları, yaşam boyu sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturuyor. Bu bilinçle eğitim çalışmalarımızı sürdürüyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için her alanda destek vermeye devam ediyoruz. Eğitimlerimize katkı sunan Koruyucu Diş Hekimliği Derneği’ne ve Diş Hekimi Faruk Tomruk’a teşekkür ediyorum." dedi.

Yunusemre Belediyesi, çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak koruyucu sağlık hizmetleri ve bilinçlendirme çalışmalarını önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini bildirdi.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sıcak hava dalgası bir günde 109 kişi Hayatını Kaybetti

2026-06-28 12:06 - Dünya

FenTech 2026’da Denizli’nin gururu oldular

2026-06-26 09:42 - Bilim ve Teknoloji

Oto ekspertiz firmasının zam isteyen robotu

2026-06-28 10:07 - Bilim ve Teknoloji

MH370 Umudu Sürüyor

2026-06-29 14:35 - Dünya

Diyarbakır’da Çaresiz Vatandaşları Sözde Dualarla Dolandırdı

2026-07-01 12:56 - Diyarbakır

Bismilli Çiftçilerin Mesaisi Sürüyor

2026-07-01 10:58 - Diyarbakır

Ebedinoğlu: Türkiye’nin Gündemi Üretim ve Ekonomi Olmalı

2026-06-27 10:09 - Diyarbakır

Dünya Genelinde Sosyal Medya Kısıtlaması

2026-06-27 14:12 - Dünya

Venezuela'da Deprem Felaketi Can Kaybı 920'ye Yükseldi

2026-06-27 11:57 - Dünya

Dicle Tıp'ın Mezuniyetinde Filistin Mesajı Duygulandırdı

2026-06-30 12:10 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Köyceğiz’de Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmete girdi

11:38 - Sağlık

Spor sonrası her ağrı normal değil

10:39 - Sağlık

TRSM’nin ruh sağlığı uygulamaları Türkiye’ye örnek oldu

11:35 - Sağlık

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne iki önemli sağlık ünvanı

11:38 - Sağlık

Tarım akademisi kapılarını minik çiftçiler için açtı

09:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’daki feci kazada acı bilanço ağırlaştı: Can kaybı 7’ye yükseldi

16:36 - Diyarbakır

Bağlar’daki silahlı saldırıda 2 şüpheli tutuklandı

15:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tarihi Sur’da hareketlilik arttı

14:20 - Diyarbakır

Restorasyon alanları otoparka dönüştü

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki kazada Can kaybı 5’e yükseldi

12:55 - Diyarbakır