<div data-end="751" data-start="461">Adana’nın Kozan ilçesinde ilginç bir satış yöntemi dikkat çekiyor. 35 yıllık hindi üreticisi Ahmet Bilgili, hindilerini iş hanı bahçesinden çıkararak ilçe caddelerinde dolaştırıyor. Bu sıra dışı yöntem, hem vatandaşların hem de trafikteki sürücülerin ilgisini topluyor.</div> <div data-end="751" data-start="461"></div> <div data-end="1033" data-start="753">Bilgili, hindileri doğal yaylada yetiştirdiğini belirterek, “Bunlar çiftlik malı değil, tamamen yayladan getiriyorum. 35-40 senedir bu işi yapıyorum. ‘Canavar Ahmet’ lakabıyla tanınıyorum” dedi. Hindilerin fiyatları ise 2 bin 500 liradan başlayıp 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor.</div> <div data-end="1033" data-start="753"></div> <div data-end="1317" data-start="1035">Deneyimli üretici, hindi etinin tavuğa göre daha fazla protein içerdiğini ve kolesterolünün düşük olması nedeniyle tercih edildiğini ifade etti. Satış sırasında yazdığı manileri de okuduğunu belirten Bilgili, yönteminin hem tanıtım hem de geleneksel bir kültür olduğunu vurguladı.</div> <div data-end="1582" data-start="1319">Esnaflardan Harun Akdoğan, hindinin tavuktan daha lezzetli olduğunu ve pilav üstünde çok güzel olduğunu söylerken, berber Nazım Kurt ise, “30 yıldır burada berberim. Her berberin önünden hindi geçmez. Burası Canavar Ahmet’in pazarı, herkes alıştı” diye konuştu.</div> <div data-end="1735" data-start="1584">Cadde cadde dolaştırılan hindiler, Kozan’da hem geleneksel satış yöntemlerini hatırlatıyor hem de vatandaşlara farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor.</div> <div data-end="1735" data-start="1584"></div> <div data-end="1735" data-start="1584">KAYNAK: İHA</div>