USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır'da Banklara Yönelik Artan Vandalizm Olayları Endişe Veriyor

Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki parklarda, son dönemde artan bank yakma ve çöplerin gelişi güzel atılma olayları, vatandaşları endişelendiriyor. parklardaki bu tür vandallıklara karşı dikkatli olunmasını ve olumsuzluklar hakkında bilgi verilmesini istiyor.

 Diyarbakır'da Banklara Yönelik Artan Vandalizm Olayları Endişe Veriyor

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde son dönemde parklardaki banklar hedef alındı. Vatandaşlar, bazı parkların oturma alanlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından çöplerin rastgele atılmasının ve bankların ateşe verilmesinin ardından güvenlik endişelerini dile getirdi.

Yerel yetkililer, özellikle Medya Mahallesi’ndeki Çınar Parkı'nda gece saatlerinde yaşanan vandalizm olaylarının arttığını belirtiyor. Yapılan açıklamada, park ve yeşil alanların zarar görmesinin sadece çevreyi değil, bölgedeki halkın ortak yaşam alanlarını da olumsuz etkilediği vurgulandı. Bankların yakılması, parklarda keyifli vakit geçiren vatandaşların rahatını bozarken, bu tür zararlar büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Yetkililer, son zamanlarda yeşil alanlarda artan vandallıkların önlenebilmesi adına toplumun daha duyarlı olması gerektiğini belirtiyor. Vatandaşlara, çevreye zarar verenleri fark ettiklerinde belediyeye bildirmeleri ve parklara sahip çıkmaları çağrısında bulunuldu.

İlgili açıklamada ayrıca, bu tür olayların toplumun ortak değerlerine verilen zararın ötesinde, kamu kaynaklarının da boşa harcandığına dikkat çekildi. Yeşil alanların korunmasının herkesin sorumluluğunda olduğu ifade edildi.

Kayapınar ilçesinde parklarda güvenliği ve huzuru sağlamak için yapılan uyarıların ardından, yetkililer bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılacağına da dikkat çekti.

KAYNAK: İHA