USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır Hayvan Borsası 4 Ay Aradan Sonra Yeniden Açıldı

Şap hastalığı nedeniyle temmuz ayından bu yana kapalı olan Diyarbakır Hayvan Borsası, alınan sağlık önlemleri ve değerlendirmelerin ardından üreticilerin hizmetine tekrar açıldı. Yetkililer, dezenfeksiyon ve kontrol uygulamalarının devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır Hayvan Borsası 4 Ay Aradan Sonra Yeniden Açıldı

Diyarbakır’da büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 1 Temmuz’dan bu yana kapalı olan Hayvan Borsası, yaklaşık 4 ay süren aranın ardından yeniden hizmete girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla temmuz ayında canlı hayvan pazarlarının faaliyetlerini geçici olarak durdurmuştu. Bu karar doğrultusunda Diyarbakır Hayvan Borsası da kapılarını üreticilere kapamıştı.

Borsanın uzun süreli kapalı kalması, besiciler arasında ekonomik sıkıntılara yol açmış, üreticiler geçtiğimiz günlerde yol kapatma eylemi yaparak mağduriyetlerini dile getirmişti. Hayvanlarını satamayan üreticiler, pazarın bir an önce açılmasını talep etmişti.

Yapılan son değerlendirmeler ve alınan tedbirlerin tamamlanmasının ardından, Hayvan Borsası bugün yeniden faaliyet göstermeye başladı. Yetkililer, borsada dezenfeksiyon çalışmalarının, hayvan sağlığı kontrollerinin ve giriş-çıkış denetimlerinin titizlikle süreceğini belirtti.

Ayrıca üreticilere, hayvan nakillerinde resmi belgelerin ve aşı kontrollerinin eksiksiz yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, pazarın sağlıklı ve güvenli şekilde işletilmesinin öncelik olduğunu vurguladı.