<div data-end="819" data-start="472">Elazığ’ın yüksek rakımlı yaylalarında yetişen geven bitkisinden üretilen Coğrafi İşaretli Geven Balı, bölge arıcılarının özverili çalışmaları sayesinde kendine has lezzetiyle dikkat çekiyor. Arılar ve doğa arasındaki uyum, balın kalitesini artırırken, bölgenin iklimi de bu eşsiz lezzetin ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor.</div> <div data-end="1232" data-start="821">Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü <strong data-end="875" data-start="853">Saadettin Taşkesen</strong> ile <strong data-end="939" data-start="880">Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay</strong>, Çağlar Köyü’nde arıcıları ziyaret ederek kış ve sonbahar hazırlıklarını yerinde inceledi. Ziyarette, arı kolonilerinin sağlık durumu, ana arı performansı, zayıf kolonilerin birleştirilmesi, beslenme yöntemleri ve varroa mücadelesi gibi kritik aşamaların titizlikle yürütüldüğü gözlemlendi.</div> <div data-end="1232" data-start="821"></div> <div data-end="1545" data-start="1234">Yetkililer, sezon öncesi yapılan bu kontrollerin arıların sağlıklı kalması ve gelecek yıl bal veriminin artırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Arıcılar ise doğal ortamda, el emeğiyle üretilen geven balının Coğrafi İşaretli olmasının bölge ekonomisine ve yerel üretime değer kattığını belirtti.</div> <div data-end="1725" data-start="1547">Elazığ’ın yaylalarından sofralara gelen bu özel bal, hem lezzeti hem de üretim sürecindeki titizlikle adeta doğanın ve insan emeğinin mükemmel bir birleşimi olarak öne çıkıyor.</div> <div data-end="1725" data-start="1547"></div> <div data-end="1725" data-start="1547">KAYNAK. İHA</div> <div data-end="1725" data-start="1547"></div>